İrfan Kartal Van FED ’deki saldırılar için ne dedi?

İstanbul Yenikapı’da yapılan Van Dernekler Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulunda Mehmet Fatih Yağız başkan oldu. 

Van Haberleri 8.03.2022 23:19:10 0
İrfan Kartal Van FED ’deki saldırılar için ne dedi?
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.03.2022 23:19

VANGÖLÜ TV /ÖZEL
Van FED seçimlerinde konuşan HDP VAN Milletvekili Sezai Temelli’nin “Türkiye’de Kürt sorunu var” sözlerine karşılık Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal‘ın “Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır”şeklindeki cevabı salonda bulunan ve Sezai Temelli’yi alkışlayan HDP’lilerin saldırısına neden oldu. 
Kartal, uğradığı saldırıdan sonra Vangölü TV mikrofonlarına yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı;
“Van FED Seçimlerine katılmamam çok yanlış olurdu. Bizler Van yararına olan her yerde bulunmaya çalışıyoruz ve takip ediyoruz. Ben bugün burada Gürpınar ilçemize tahsis edilen 4 bin hektar organize saniye bölgesinin müjdesini vermek istedim. İlimizi ekonomik olarak nasıl kalkındırabiliriz konusu konuşmak istedim. Durum tamamen başka bir boyuta geçti. Ben orada sadece bir selamlama konuşması yapacağımı düşündüm ve kendimi de ona göre ayarladım. Siyasi nitelikli bir konuşma yapacağımı hiç düşünmedim.
“EĞER ONLAR KÜRT İSE BEN ONDAN DAHA KÜRDÜM” 
Benden önceki konuşmacı tamamen siyasi, suçlayıcı bir şekilde konuştu. ‘Kürt sorunun çözülmedikçe olmayacak. Baskıcı bir rejim altında yaşıyoruz ’gibi ifadelerine cevap vermek istedim. Bu bölgede yaşayan biziz. Eğer Kürt ise ben ondan daha kürdüm. 
Yaşar Kemal’in dediği gibi Kürtlerin Türküyüz, Türklerin Kürtüyüz. Türkiye’nin yararına olan bütün işleri yanında olacağız. Tek taraflı bir konuşma ve suçlayıcı bir konuşmaydı. Geçmişte belki Kürt sorunu olmuştur. Asimilasyon, inkârcılık ve Diyarbakır cezaevlerinde işkenceler vardı.
 2002’den sonra 50’ye yakın Kürtçe konuşan milletvekili var. Demokrasiyi çok iyi bilen biriyim. 
“AK PARTİLİ 3 MİLLETVEKİLİ OLARAK VAN’IN YARARINA OLAN BÜTÜN İŞLERİN YANINDAYIZ”
Konuşmacının bir zararı Van FED’e oldu. Van FED’e giden kişi acaba biz kendi görüşlerimizi söyleyebilecek miyiz? düşüncesine kapılacaklar. Önceki seçimlere siyaset karıştırmadı. İnsanın konuşması, düşüncesi ve yaptıklarının aynı olması gerekir. Biz AK Partili 3 Milletvekili olarak Van’ın yararına olan bütün işlerin yanındayız.  7/24 vekillik yapıyoruz. Hiçbir ticari faaliyetimiz yoktur.

“HANGİ GÖRÜŞTE OLURSA OLSUN KAPIMIZ HERKESE AÇTIK”
 Bölgenin sulama kanallarına ihtiyacı var. 200 bin hektar sulama arazimiz vardır. Biz Trakya bölgesi, Amik Ovası ve bir Söke Ovası gibi değiliz. Biz iki senede bir ürün alıyoruz. Bizim konularımız; İşsizlik, enflasyon ve hayat pahalığı gibi konular olmalıdır. Muhalefet dahi olsa bilen yol gösterici olmalıdır. Biz Van’ın vekiliyiz hangi görüşte olursa olsun bizim kapımız herkese açtık. Kapımıza geldikleri zaman ihtiyaçlarını karşılaya bildiğimiz kadar destek oluyoruz. 

Eskiden ana dilde konuşamıyorlardı. Bunları yok mu sayıyorlar. Türkiye’de şu an Kürt sorunu yok. AK Partide 50 tane Kürt milletvekili var. Bu yapılanlar kasıtlı şeylerdi.  Özellikle o yörede Kürt olmayan birisini çıkartın konuşsun, kimlere nasıl mesaj verecek bakalım. O bölgede yaşamış ya da eski olayları yaşamış biri olsaydı olabilir derdim ama bölgeyi görmemiş biri ne derece inandırıcı olabilir. Ben Van’ın bütün sorularını biliyorum. 
“BU KONUŞMASININ ALTINDA BAŞKA ŞEYLER VAR”
Temelli oranın bir federasyon toplantısı olduğunu biliyordu. Bu konuşmasının altında başka şeyler var. Vanlılarımızın Van’a sahip çıkması gerekiyor. Dışarıdan gelip de Van’da vekillik ve mazbata alan kişilerden ziyade Van’da kalmış, Van halkına gerçekten sahip çıkan ve mazbatasını Van’dan alan kişilere sahip çıksınlar. Van‘ın 8 tane milletvekili vardır. 3 vekillin dışında kimse sahada olmuyor. Kimse talepleri yerine getirmiyor. Van halkı FED’e sahip çıksın. Van’da sivil toplum kuruluşları daha duyarlı olsun.  Van’ın buna ihtiyacı var. Biz artık turizmde Van’ın hak ettiği yere gelmesini istiyoruz. 
“VAN TURİZM İLİ OLMALIDIR”
2023’te Van turizm ili olmalıdır. Van birçok güzellikleri olan bir şehirdir. Van geçmişte birçok medeniyete baş şehirlik yapmıştır. Güneşin doğduğu bir şehirdir. Tarihi olan bir şehirdir. Uçak seferlerin artması ve Ermenistan sınır kapısının açılmasıyla da çok fazla turist gelecektir.
Van’a 2 milyon turisti getirecek şeklinde bir tesis arayışımız var. Van’ın Marmaris’ten ya da Bodrum’dan daha aşağı kalır bir yanı yoktur.
Türkiye dış politikada çok büyük stratejik atılımlar yapıyor. 8 Martta İsrail Başbakanı gelecek.  Ermenistan ile heyetler halinde görüşülüyor. Mısır ve Libya ile de görüşmeler var. Bunların hepsi Van’ın dış politikası için önemlidir. 
Kaynak: Vangölü TV

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ