İranlı bisikletçilerin 40 günlük turu başladı

İran’dan yola çıkan 2 kafadar, Türkiye, Gürcistan ve Ermenistan üzerinden tekrar İran’a dönecek 40 günlük yolculuklarının startını verdiler.

Van Haberleri 28.08.2017 09:31:16 0
İranlı bisikletçilerin 40 günlük turu başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.08.2017 09:31

İran İslam Cumhuriyeti uyruklu Kerim Külahi ve arkadaşı Yusuf Nasir, 40 gün sürecek bisiklet turunun startını dün İran’dan verdiler. Günde 150 ila 170 kilometre yol gidecek ve bisikletle Türkiye’yi 4 kez dolaşan İranlı turistler, bu kez Gürcistan ve Ermenistan üzerinden İran’a gidecekler. Dün Van üzerinde Türkiye’ye giriş yapan İranlı bisikletçiler, yolculuklarının ilk gecesini Bitlis’te geçirecek.
Kerim Külahi, bisikleti ile 4 kez Türkiye’yi dolaştığını, bunun beşincisi olduğunu söyledi. Dün sınırdan Van’a geldiklerini, bugün ise Tatvan ya da Bitlis’e kadar gideceklerini ifade eden Külahi, “Türkiye’yi bisikletle 4 kere dolaştım, bu beşinci oluyor. Bu kez Hopa üzerinden Gürcistan, oradan Ermenistan üzeri İran’a döneceğiz. Günde 150-170 kilometre yaparak 35-40 günde bu turumuzu bitirmeyi amaçlıyoruz. Bugün Bitlis’e gitmek istiyoruz. Oradan Silvan, Diyarbakır, Urfa, Gaziantep, Osmaniye, Tarsus, Silifke, Anamur, Alanya, Antalya, Fethiye, Muğla, Balıkesir, Bandırma, Çanakkale, İstanbul, Adapazarı, Karadeniz Ereğli, Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Trabzon, Rize ve Hopa. Hopa’dan da Gürcistan’a geçmek istiyoruz. Gürcistan’dan sonra Ermenistan, Ermenistan’dan sonra da İran’a geçip bisikletle başladığımız turumuzu tamamlayacağız. Her sene Hopa’dan Şavşat üzeri Artvin Ardahan’dan sonra Kars’a gidiyorduk, Kars’tan Ağrı’ya, Ağrı’dan Doğubayazıt üzerinden İran’a geçiyorduk. Bu seneki tutumuzu biraz daha genişleterek Türkiye kıyılarından sonra Hopa üzerinden Gürcistan ve Ermenistan üzerine İran’a gideceğiz” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ