Van İran Sınırında Kaçakçılık ve Düzensiz Göçe Sıkı Önlem

Van Sınır Harikaları: İran'la Hududu Gözetleyen Teknoloji Duvarı!

Van Haberleri 24.09.2024 17:50:00 0
Van İran Sınırında Kaçakçılık ve Düzensiz Göçe Sıkı Önlem
Tarih: 24.09.2024 17:53 Güncelleme: 24.09.2024 17:55

Van'da, Türkiye'nin İran ile en uzun sınırını paylaşan bir il olarak, yasa dışı geçişler, kaçakçılık faaliyetleri ve terörist sızma girişimlerine karşı sıkı güvenlik önlemleri alındığı bildirildi. Beton duvar inşası ve teknolojik gözetleme sistemleriyle donatılan sınırın, hem düzensiz göçmen geçişlerini engellemek, hem de ulusal güvenliği sağlamak amacıyla kontrol altında tutulduğu belirtildi.

YAKLAŞIK 180 KİLOMETRELİK DUVAR İNŞA EDİLDİ

Yaklaşık 180 kilometre uzunluğundaki beton duvarın tamamlandığı, elektrooptik kuleler, asansörlü kuleler ve ileri teknolojiye sahip gözetleme sistemleri ile sınırın kontrol edildiği açıklandı. Güvenlik güçlerinin, kaçakçılık ve terörist sızmasını önlemek amacıyla bölgede titiz bir çalışma yürüttükleri ve yasa dışı geçişlerin bertaraf edilmesi için üst düzey önlemler aldıkları ifade edildi.

 

GÜVENLİK GÜÇLERİ GECE GÜNDÜZ GÖREVDE

Van'da sınıra komşu bölgelerde görev yapan "Hudut Kartalları", kırsalda jandarma personeli ve güvenlik korucuları, şehir merkezi ve ilçelerde ise polis ekiplerinin düzensiz göçle mücadelede etkin rol oynadıkları, günün her saati görev başında oldukları aktarıldı. Yüksek teknolojiye sahip termal kameralar, harekete duyarlı sensörler, gece görüşlü dürbünler ve insansız hava araçları kullanılarak sınırdaki hareketliliklerin takip edildiği ve şüpheli durumlar üzerine anında müdahale edildiği belirtildi.

GÜVENLİ TURİZM VE TİCARET İÇİN ÖNLEMLER ARTTIRILDI

Sınır hattında alınan önlemlerin, Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan uluslararası turizm ve ticaretin de emniyetini sağlamaya yönelik olduğu bildirildi. Güvenlik ekiplerinin, İran'dan gelen ve Türkiye'den İran'a giden ziyaretçilerin güvenliğini temin etmek amacıyla kontroller gerçekleştirerek katı güvenlik önlemleri uyguladığı ifade edildi.

MODÜLER DUVAR İMALATI VE GÜVENLİK YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Toplam 295 kilometrelik sınır boyunca devam eden modüler duvar yapımında şimdiye kadar 180 kilometrelik kısmın tamamlandığı, kalan bölümlerde çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Sınırdaki güvenlik yatırımları kapsamında elektrooptik kuleler için enerji nakil hatları çekildiği ve binlerce elektrik direğinin monte edildiği, ayrıca 220 kilometrelik sınır devriye yolu açıldığı bildirildi. Sınırdaki düzensiz göçle mücadelede kullanılan keşif gözetleme araçlarının sayısının da 25 olduğu açıklandı ve verilen mücadelenin aralıksız devam ettiği belirtildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi