Tarih: 21.08.2024 13:40

Van İran İş Birliğini Perçinliyor: Bilal Emre Yörük'ten Güç Birliği Vurgusu

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), İran İslam Cumhuriyeti'nden gelen iş insanları ve sanayicileri ağırlayan KOSGEB Van İl Müdürü Bilal Emre Yörük, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesine olanak tanıyacak bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Yörük, Vanlı İş İnsanları Necmettin Çok ve Süleyman Gülerin de katılımı ile gerçekleşen toplantıların gelecekteki iş birlikleri için sağlam bir temel oluşturduğunu dile getirdi.

EKONOMİK İLİŞKİLER GÜÇLENECEK

Bilal Emre Yörük, Türkiye ve İran arasındaki ticari bağların iyileşmesini ve ekonomik ilişkilerin kuvvetlenmesini beklediklerine işaret etti. İranlı yatırımcılarla yapılan görüşmelerin ve bilgi alışverişlerinin iki ülke arasında yeni iş birliklerine zemin hazırlayacağını vurgulayan Yörük, bu sürecin Van'ı sanayi ve ticaretin can damarı yapacağını belirtti.

 

“BİLGİ ALIŞVERİŞİ GELECEĞİN İŞ BİRLİKLERİ İÇİN ÖNEMLİ”

KOSGEB İl Müdürü, "Van Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapan İranlı sanayici ve iş insanlarıyla gerçekleştirdiğimiz bilgi alışverişi, gelecekteki iş birliklerimiz için çok değerli bir adımdır. Bu tür etkileşimler, iki ülke ekonomisi arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek." dedi. 

Van'ın stratejik konumu ve yatırım potansiyeli nedeniyle bölgenin, Türkiye-İran ekonomik bağlarını daha da güçlendirme potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Yörük, Van'ın ticaret ve sanayide önemli bir merkez olmaya devam ettiğini ifade etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —