İran, sınır kapısındaki çalışma saatlerini uzattı

VAN (İHA) – İran, 21 Mart’ta kutlanan Nevruz Bayramı dolayısıyla sınırda yoğunlukların yaşanmaması adına Razi Sınır Kapısı’ndaki çalışma süresini uzattı.İran, sınır kapısındaki çalışma saatlerini uzattı

Van Haberleri 12.03.2022 10:05:05 0
İran, sınır kapısındaki çalışma saatlerini uzattı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.03.2022 10:05

VAN (İHA) – İran, 21 Mart’ta kutlanan Nevruz Bayramı dolayısıyla sınırda yoğunlukların yaşanmaması adına Razi Sınır Kapısı’ndaki çalışma süresini uzattı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, Nevruz Bayramı dolayısıyla sınırda yoğunlukların yaşanmaması adına İranlı yetkililerle görüşmüştü. Görüşmeler sonucu Razi Sınır Kapısı’ndaki çalışma süresinin uzatılması, Van’a gelen İranlı turistlere rahat bir nefes aldırdı. Nevruz öncesi sınır kapısındaki yoğunluğa takılmak istemeyen İranlı turistler, Razi Sınır Kapısı’ndan Van’ın Kapıköy Gümrük Kapısı’na geldi. Burada işlemlerini kısa sürede tamamlayan İranlı turistler, kapıdaki çalışma sürelerinin uzatılmasından memnuniyet duydu.

“İranlılar için çok iyi hareket”

İHA muhabirine konuşan Fati isimli turist, alışveriş yapmak için Türkiye’ye geldiklerini belirtti. Koronavirüs dolayısıyla son iki yıldır gelemediklerini ifade eden İranlı turist, sınır kapısındaki sürenin uzatılmasının İranlılar için iyi olduğunu söyledi. Ailesiyle Van’a gelen bir başka turist Eliza Mestçizade ise Türkiye’yi çok sevdiklerini ve sürekli seyahat ettiğini dile getirdi. Mestçizade, sıkılmadan rahat bir şekilde geçiş yaptıklarını ifade etti. Baba Mestçizade de sürenin uzatılması ve sınır kapılarındaki düzenlemelerden dolayı geçişlerin rahat olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Van Büyükşehir Belediyesinin himayesinde Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, İpekyolu Belediyesi, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği desteğiyle 15-29 Mart günlerinde düzenlenecek ’Van Shopping Fest’ için tüm hazırlıklar tamamlandı. Nevruz’u Van’da geçirmek isteyenler için yapılacak Shopping Fest ile kentin tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması, marka değerine katkı sağlanması ve yerel piyasanın canlandırılması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ