Iraklı hastanın kalp kapağı ameliyatsız değiştirildi

Göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti bulunan Kuzey Irak vatandaşı Abdulhamit Muhammed Abdullatif, tedavi için geldiği Van’da ameliyatsız kalp kapağı değişimiyle sağlığına kavuştu.

Van Haberleri 7.04.2021 09:05:17 0
Iraklı hastanın kalp kapağı ameliyatsız değiştirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.04.2021 09:05

Göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti bulunan Kuzey Irak vatandaşı Abdulhamit Muhammed Abdullatif, tedavi için geldiği Van’da ameliyatsız kalp kapağı değişimiyle sağlığına kavuştu.

Kuzey Irak’ın Duhok kentinde yaşayan 58 yaşındaki Abdulhamit Muhammed Abdullatif, 7 yıldır kalp rahatsızlığı yaşıyordu. Ülkesinde hastane hastane gezen Abdullatif, sağlık durumunun ciddileşmesiyle birlikte yakınlarının tavsiyesi üzerine Türkiye’ye geldi. Şiddetli göğüs ağrısı, nefes darlığı ve yaygın ödem şikayetiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezine gelen hasta, yapılan tetkikleri sonucunda kalp kapağında ciddi darlık ve ağır derecede kalp yetmezliği olduğu tespit edildi.

İlk etapta sağlık durumunun ciddiyeti nedeniyle hastaya acil kalp ameliyatı önerildi. Ancak ameliyat ve genel anestezinin hasta için riskli olduğunun düşünülmesi nedeniyle ameliyattan vazgeçildi. Hastaya vücudunda herhangi bir kesi yapılmadan ve genel anestezi verilmeden TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation) yöntemi uygun görüldü.

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Aytaç Akyol ve ekibi tarafından bölgede çok nadir yapılan yöntemle yabancı uyruklu vatandaşın kalp kapağı başarıyla değiştirildi. Uygulama sonrası takibe alınan hasta, 3 günün ardından şifayla taburcu edildi.

“Irak ve İran’dan ciddi talepler geliyor”

İHA muhabirine konuşan YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden, 2020 yılında sayılı hastaneye verilen sağlık turizmi yetki belgesini almaya hak kazandıklarını belirtti. Başhekim İliklerden, “Bu kapsamda yurt dışından gelen hastalarımızın buradaki sağlık hizmetlerini vermek hem ülkemize hem il esnafına hem de hastanemize ciddi bir katkı sunması anlamında hedeflediğimiz sağlık turizmi çalışmalarımızı başlatmış olduk. Özellikle Irak ve İran’dan ciddi talepler geliyor. Hastanemizin birçok bölümünde bu tür operasyonlar yapılmaktadır. Sağlık turizmi birimimizi oluşturduk ve bu kapsamda hasta kabulüne başladık. Ameliyatsız yöntemle ve anjiyo yoluyla tedavisinin yapıldığı TAVİ yöntemi, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığımızca öğretim üyelerimiz tarafından Kuzey Irak’tan gelen bir hastamıza uygulandı. Uygulamanın ardından hastamız da şifayla taburcu oldu” dedi.

“Uygulama bölgede nadir yapılıyor”

Ameliyatın hasta için riskli olması nedeniyle TAVİ yönteminin uygulandığını dile getiren Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Aytaç Akyol ise “Hastaya vücudunda herhangi bir kesi yapılmadan ve genel anestezi verilmeden kasık damarlarında girilerek kapak yerleştirme yöntemi uygun görüldü. Bölgede nadir yapılan bu yöntem, yaklaşık bir saat gibi kısa sürede başarıyla uygulandı. Hastanın sonraki takiplerinde bir sorunun yaşanmaması üzerine 3 günün ardından şifayla taburcu edildi. TAVİ yöntemi üniversitemizde yaygın şekilde uygulanmaya devam edilecektir” şeklinde konuştu.

Babasının 7 yıldır çok rahatsız olduğunu ifade eden Dılovan Abdulhameed de, nefes alma şikayeti olan babasının sağlığına kavuştuğunu söyledi. Abdulhameed, “Babam ameliyattan sorunsuz çıktı. Hastane doktorlarına çok teşekkür ederim. Hastanede herkes bizimle ilgilendi. Babamın sağlık durumu şu an çok iyi. Babam bugün taburcu olacak Irak’a gideceğiz” diye konuştu.

Operasyonun ardından sağlığına kavuştuğunu ve rahatlıkla nefes aldığını söyleyen Abdulhamit Muhammed Abdullatif isimli Iraklı hasta ise hastane doktoru ve ekibine teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ