İpekyolu’nda Kur’an Kursları arası dini bilgiler yarışması yapıldı

Van İpekyolu Müftülüğü’ne bağlı Kur'an Kurslarında okuyan öğrencileri itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi dini bilgileri öğrenmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve geleneksel hale gelen yarışmalardan sonuncusu dün yapıldı.

Van Haberleri 25.04.2019 15:44:35 0
İpekyolu’nda Kur’an Kursları arası dini bilgiler yarışması yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van İpekyolu Müftülüğü’ne bağlı Kur'an Kurslarında okuyan öğrencileri itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi dini bilgileri öğrenmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen ve geleneksel hale gelen yarışmalardan sonuncusu dün yapıldı.

Van İpekyolu İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen İpekyolu ilçesinde faaliyet gösteren Kuran Kursları’nda okuyan öğncilerin katıldığı Aişe-i Sıddıka Kur’an Kursu’nda yapılan yarışmada, katılımın yüksek olması ve öğrencilerin önceki yıllara göre daha başarılı oldukları dikkat çekti. Yarışmaya katılan öğrencilerin heyecana eşlik eden ailelerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

İLÇE YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER İL BİRİNCİLİĞİ İÇİN YARIŞACAK
Yapılan yarışmalarda bayanlar kategorisinde Aişe-i Sıddıka Kur'an Kursu öğerencilerinden Sevda Bakır  birinci,  Bostaniçi Toki CY Kur'an Kursu öğrencisi Rumeysa Yeşilbaş ikinci olurken, İsmet Terzioğlu Kur'an Kursu öğrencisi Semra İmrak da üçüncü oldu.

Erkekler katagorisinde ise Halidiye Kur'an Kursu öğrencilerinden Abdulgani Mercimek birinciliği kazanarak ileri bir tarihte İl Müftülüğü tarafından yapılacak olan  il birincilerinin belirleneceği yarışmada İpekyolu İlçesi’ni  temsil etmeye hak kazanmış oldular.

SACİT EMİRİ, "ÖĞRENCİLERİMİZ BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE DAHA BAŞARILI"
Yarışmalarada derecelere giren öğrencilere değişik hediyelerin takdim edilmesinin ardından kısa bir konuşma yapan İpekyolu İlçe Müftüsü Sacit Emiri, “Öğrencilerimizin her yeni yıl önceki yıldan daha başarılı olması ve bilgi seviyesinin sürekli yükselmesi bizi çok mutlu ediyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizin donanımlı yetişmesi, bizleri  ziyadesiyle sevindiriyor. Başarının yakalanmasında gayret eden öğrenci ve öğreticileri tebrik ediyorum. Ayrıca bu yarışmada en güzel şekilde ev sahipliği yapan Aişe-i Sıddıka Kız Kuran Kursu yöneticilerine, çalışanlarına ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

AİŞE-İ SIDDIKA KUR’AN KURSU’NA ZİYARETÇİLERDEN TAKDİR
Yarışmaya katılan öğrenciler, velileri ve öğreticiler, yarışmanın düzenlendiği Aişe-i Sıddıka Kız Kur'an Kursunu gezdi. Kursu ve verilen hizmetleri çok beğenip takdir ettiklerini söyleyerek, burada okumanın bir arıcalık olduğunu ifade etti.

AİŞE-İ SIDDIKA KUR’AN KURSU, DÖRT DÖRTLÜK EĞİTİM MERKEZİ
2018 – 2019 döneminde eğitim ve öğretime açılan Aişe-i Sıddıka Kız Kuran Kursu, tecrübeli öğretici kadrosu, nezih derslikleri, yemekhanesi, yatakhanesi, oturma ve dinlenme odaları, kafeteryası ile dört dörtlük bir eğitim merkezi olarak hizmet vermektedir.

Kısıtlı sayıdaki kontenjanı ile hizmet veren Aişe-i Sıddıka Kur’an Kursu’nda eğitim almak isteyenlerin, kontenjanları dolmadan kayıt için müracat etmeleri gerekiyor. 
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem