İpekyolu’nda fahiş fiyat ve stokçuluk denetimi

Van’ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, zabıta ekipleriyle birlikte stok incelemeleri, fahiş fiyat artışı, etiket ve gıda denetimlerine katıldı.

Van Haberleri 8.03.2022 18:32:50 0
İpekyolu’nda fahiş fiyat ve stokçuluk denetimi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.03.2022 18:32

Van’ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, zabıta ekipleriyle birlikte stok incelemeleri, fahiş fiyat artışı, etiket ve gıda denetimlerine katıldı.

İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ruhsat ve Şube Müdürlüğü Gıda Denetim Şefliği, Van Ticaret İl Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırlarında yürüttüğü kapsamlı denetimlere katılan Başkan Vekili Aydın, yerinde incelemelerde bulundu. Stokçuluğun yanı sıra ayrıca satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında da inceleme yapan Başkan Vekili Aydın, “İpekyolu ilçesinde stokçuluk, fahiş fiyat denetimleri, gıda denetimleri hem belediyemiz hem İl Ticaret Müdürlüğümüz hem de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle beraber yürütmekteyiz. Şu ana kadar yapılan denetimlerde gerek gıda maddelerinde olsun gerek diğer temel ihtiyaç maddelerinde olsun herhangi bir stok durumunun olmadığını, marketlerin satışlarına devam ettiğini, fiyat uyuşmazlıkları olmadığını gördük. Biz bunun dışında da fiyatları marketler bazında denetleyerek aralarındaki farkları denetliyoruz. Yapmış olduğumuz denetimler sonucunda cezai işlem gerektiren durumlar karşısında hem Zabıta Müdürlüğümüz hem de İl Ticaret Müdürlüğümüz gerekli işlemleri uygulamaktadır. Sadece fiyat denetimleri yapmıyoruz, bunun yanında da gıdaların üretim ve tüketim tarihlerini kontrol ederek hemşehrilerimize sağlıklı gıdaların ulaştırılması noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Özellikle son günlerde vatandaşlardan sıkça gelen ’marketler sıvı yağları stokluyor, raf fiyatı ile kasadaki fiyat farklı çıkıyor’ şikayetleri üzerine denetimlerini yürüten ekipler, ilçe sınırlarında çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini belirttiler.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ