İpekyolu Selahaddini Eyyubi İMKB Anadolu Lisesinde düzenlenen ‘Eğitim Değerlendirme’ toplantısına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Çiftçi, İpekyolu Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, İl Milli Eğitim Şube müdürleri ve İpekyolu ilçesinde görev yapan okul müdürleri katıldı. İl Milli Eğitim Şube müdürlerinin kendi alanları ile ilgili bilgileri aktarmasının ardından okul müdürlerine hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, her ilçenin eğitim durumunu ayrı ayrı ele aldıklarını belirterek, bu sayede her ilçenin kendi rengini, başarı oranını görme şansı bulduğunu söyledi. Bu tür toplantıların amacının okullarda cereyan eden bütün davranışların, eğitim durumunun genel bir durumunun ele alınması açısından önemli olduğunu belirten Kırekin, “Şube müdürlerimiz dört ana daldan bahsettiler. Amaç sadece dört öğretim dalı ile değil, okullarımızda cereyan eden bütün davranışların tekrar buradan gözden geçirilmesi, eğitim, öğretim, yönetim, yönetilişin tekrar tartışılması, gözden geçirilmesi, güzel örneklerin paylaşılması, olumsuzlukların değerlendirilmesini sağlamaktır. Devamlı il genelinde ilçe bazlı toplantılar sergiliyoruz. Her ilçenin ayrı ayrı değerlendirmesini yapıyoruz. Van’ın eğitimi denince akla lokomotif olarak İpekyolu ilçesi geliyor. İlçenin eğitim durumu Van’ın rengidir. Özel okullarla birlikte 116 bin öğrencisi mevcut. Birçok ilin nüfusundan çok öğrenci sayısı mevcut. Dolayısıyla İpekyolu ilçemiz, eğitimdeki temel ilçemizdir. Bu ilçemizdeki başarı ve başarısızlıkta bize aittir. Bu tür toplantılar nitekim bir değerlendirme türüdür. Eğitimin her katmanında olduğu gibi, öğrencilerimizin akademik başarılarına da odaklanmalıyız” dedi.
“3 yıl boyunca eğitime hiçbir destek görmedik, sürekli engel söz konusuydu” diyen Kırekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bugün Van Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitime büyük destek alıyoruz. Bu yıl 8 milyon bütçe ayrılarak okullarımız onarıldı. Büyükşehir ile yapılan anlaşma gereği önümüzdeki günlerde yine iki deneme sınavı yapacağız. Valimize desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyoruz. Sınav hayatın bir parçası, gereğidir. Çocukların başarısı için daha fazla gayret göstermeliyiz. Öğrencilerimizi gerek merkezi sınavlara ve uluslararası sınavlara hazır hale getirmek zorundayız. İpekyolu ilçemizde okullarımızın yerel ve ulusalda birçok alanda dereceye girmesi bizleri sevindiriyor. Birçok örnek uygulamada Van pilot il seçiliyor. Yoktan değil, var olan imkanlardan dolayıdır. Van’ın birçok örneği Türkiye’de model gösteriliyor. Bu anlamda bu imkanları iyi değerlendirmek lazım.”
Üç asıl ana hedefleri olduğunu da dile getiren Kırekin, “Birincisi tekli eğitime geçmek, ikincisi okullaşma oranını istenilen düzeye getirmek, üçüncüsü ise akademik başarıyı en üst noktaya getirmektir. Okul müdürlerimizi en çok etkileyen unsur, akademik başarıdır. TEOG kalktı diye bir gevşeklik söz konusu olamaz. Bunun için birçok kurs açtık, deneme sınavları yapıyoruz ve kaynak kitap destekleri sunuluyor. Ama asıl olan elimizin altında olan öğrencilerimizin akademik başarısını üst düzeye çıkarmamız lazım. Okul müdürlerimiz eylem planları yaparak bunu başarmak zorundalar. Öğrencilerimize daha fazla rehberlik yapmak zorundayız” diye konuştu.
Toplantıda okul servislerine ve projelere de değinen Kırekin, “Öğrenci servisleri, taşımalı eğitim konularına dikkat edin. Ar-Ge projelerinde ilimizin genel durumu iyi. Ortaokul ve lise düzeyinde yapılan çalışmalara daha fazla ilgi gösterin. Van en çok proje sunan iller arasında yer alıyor. Aynı başarıyı bu yılda bekliyoruz. Kaliteli projeler üreterek yeni başarılara imza atmanızı bekliyoruz. Beyaz bayrak konusunu ihmal etmeyin. Her okulun beyaz bayrak çalışmasına katılmasını bekliyoruz. Bu tür toplantıların ilçelerde düzenli bir şekilde yapılmasına gayret gösterilmeli, bu gemide hep beraber yaşıyoruz. Bu geminin sağ salim bir şekilde limana yanaşması için gayret göstermeliyiz” şeklinde konuştu.