İpekyolu Belediyesi’nin Sahil Bandı Projesi ile Van yüzünü yeniden Van Gölü’ne dönecek

Van Gölü sahillerini halkın kullanımına kazandırmak için önemli adımlar attıklarını ifade eden İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan,  yaptıkları projeler ile Vanlının Van Gölü’ne sırtını dönmekten vazgeçip,

Van Haberleri 1.07.2020 14:44:07 0
İpekyolu Belediyesi’nin Sahil Bandı Projesi ile Van yüzünü yeniden Van Gölü’ne dönecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

İpekyolu Kaymakamı ve Belediyesi Başkan Vekili Sinan Aslan pandemi sürecinde yaptıkları proje çalışmalarını paylaşmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

Sahilleri ve Van Gölünü halkın hizmetine kazandırmak için önemli projeler hazırladıklarını söyleyen Başkan Vekili Sinan Aslan, çalışmaların detaylarını şu şekilde ifade etti; 

SAHİL BANDINI AHIRLARDAN TEMİZLEYECEĞİZ
Van şehir merkezinde hayvancılık faaliyetleri de yapılıyor. Bunlarla ilgili İpekyolu, Edremit ve Tuşba Belediyeleri olarak bir karar aldık. Öncelikli olarak sahil bandını ahırlardan temizleyeceğiz. Bu yönde gerekli tebligatları yaparak, ahır sahiplerini bilgilendirdik. 10 Ağustos 2020 son tarihimiz. Bu tarihe kadar gönüllü olarak ahırını yıkmamızı isteyenlerin ahırlarını ücretsiz yıkıp, hafriyatını da kaldırıyoruz. 

10 Ağustos’tan sonra hem cezai işlem uygulayacağız, hem de sahil bandında İpekyolu İlçesi sorumluluk alanında yer alan 110 ahırı istisnasız yıkacağız. Yıkım ve hafriyat kaldırma ücretlerini de alacağız. 

VAN GÖLÜ HAYVAN DIŞKILARI İLE KİRLETİLMEKTEN KURTULACAK
Van Gölü’ne doğrudan deşarj edilen hayvan dışkıları ve atıkları nedeniyle sahiller balçıklaşmış ve kullanılamaz hale gelmiş. Sahil bandımız ahırlardan temizlendiğinde ve Van Merkez İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 2020 sonunda faaliyete geçtiğinde sahillerimizi yeniden kazanmış olacağız. İlkbaharda da dip çamuru temizliği için çalışmaları başlatacağız

VAN ORTAK MİRASINA SAHİLDE 1 MİLYON 400 BİN METREKARE YER KAZANDIRDIK
Sahil bandı projesi ile ilgili fizibilite çalışmalarını yapıyoruz. Sahil bandında şahısların tapulu arazileri vardı. Sahil bandı olduğu için hiçbir yapı yapamıyorlardı, bunlar sazlık ve gölde kalmış alanlardı. Tapu iptal davaları açarak, belediyemizi muhatap kılmadan doğrudan hazine üzerinden o araziler kamuya kazandırıldı.Tapuları iptal olan vatandaşlar da mağdur edilmedi. Elinde kalan ve kullanamadığı alanların tapularının iptal edilmesi karşılığında belirlenen rayiç bedel üzerinden yerlerinin ücretleri ödeniyor. 

Bu çalışma ile Van’ın ortak mirasına 1 milyon 400 bin metrekare yer kazandırdık. Sahil projemizi bu alan üzerinde gerçekleştireceğiz. 

EDREMİTTEN ÜNİVERSİTEYE KADAR SAHİLLERDEN VAN GÖLÜ’NE GİRİLEBİLECEK
Edremit’ten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne kadar olan sahil bandımızın doğal kumsalı çok güzel. Bu kumsalı atıklardan temizleyerek, yeniden halkımızın hizmetine kazandırmak için çalışıyoruz. O bölgelerde sıkıntılı insanların gidip çevreyi rahatsız edebilecek davranışlarda bulunduklarını belirledik. Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz gerekli tedbirleri alarak, huzur ortamının tesisi için çalışmalarını sürdürüyor.

BÜYÜKLERİMİZİN ÇOCUKLUĞUNDAKİ SAHİLİ VAN'A YENİDEN KAZANDIRIYORUZ
Büyüklerimizi dinlediğimizde, Van’ın sahillerinden Van Gölüne girdikleri anılarını anlatıyorlar. Yaptığımız sahil bandı çalışmaları ile Van Gölü sahilleri yeniden büyüklerimizin çocukluklarını yaşadıkları o günlerdeki durumuna dönecek. Sahillerimizden Van Gölüne yeniden girilebilecek. Bunun için Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in öncülüğünde, Van Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile İpekyolu, Edremit ve Tuşba Belediyeleri olarak yürüttüğümüz çalışmalar ile sahillerimiz çiçek açacak. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem