İpekyolu Belediyesi’nin renkli sokak çalışması Van’a renk katacak

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, yapacakları projeler ile şehir merkezini büyükşehir görünümüne kavuşturacaklarını söyledi. 

Van Haberleri 30.06.2020 15:46:34 0
İpekyolu Belediyesi’nin renkli sokak çalışması Van’a renk katacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

İpekyolu Kaymakamı ve Belediyesi Başkan Vekili Sinan Aslan pandemi sürecinde yaptıkları proje çalışmalarını paylaşmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

Yapılacak olan sokak çalışmaları ile Van’ın büyükşehir görünümüne kavuşacağını ve renkli sokakların şehre ayrı bir görünüm kazandıracağını belirten Başkan Vekili Sinan Aslan, çalışmaların detaylarını şu şekilde ifade etti; 

BÜYÜKŞEHİR VE İPEKYOLU ÇALIŞMALARI VAN’IN GÖRÜNÜMÜNÜ DEĞİŞTİRECEK
İpekyolu Belediyesi’nin Cumhuriyet Caddesinden PTT Caddesine çıkan 6 sokakta yapacağı yenileme çalışmalarının, Van Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Egemenlik ve  Maraş Caddesi ile Soydan Kavşağından sebze haline kadar olan güzergahtaki yenileme çalışmaları ile buluştuğunda Van büyükşehir görünümüne kavuşacak.

PTT CADDESİ TEK YÖN OLACAK
PTT Caddesi yenilenecek, yeni görünümü ile PTT Caddesi tek yön olarak hizmet verecek. Esnafımızın mal indirip bindirebilmeleri için cepler yapılacak. 

CUMHURİYET CADDESİ’NDEN PTT CADDESİ’NE GİRİŞİ OLAN SOKAKLAR RENKLENECEK
Cumhuriyet Caddesi’nden PTT Caddesine girişi olan 6 sokak yenilenecek. Her bir sokak için oradaki esnafın da görüşlerini alarak sarı, turuncu, gri, mavi gibi renkler vereceğiz. Ayrıca kaldırımlar ve sokakların yer döşemeleri de estetik görünüme uygun olarak yenilenecek. 

RENKLİ SOKAKLAR ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK
Cumhuriyet Caddesi’nden PTT caddesine girişi olan ve yenilenecek olan sokaklar, acil ve zorunlu durumlar hariç araç trafiğine de kapatılacak.  

SEYYAR VE KALDIRIM İŞGALİNE MÜSADE EDİLMEYECEK
Sanat Sokağı başta olmak üzere, yenilediğimiz sokaklarda seyyar ve kaldırım işgaline müsaade etmeyeceğiz.  Bunun için sabit zabıta noktası kuruyoruz. Ayrıca emniyet münsupları da görevlendirilerek sokakların konseptine uygun halkımıza hizmet vermesi için çalışacağız. 

SOKAKLAR HAREKETLENECEK TİCARET GELİŞECEK
Cumhuriyet Caddesi’nden bakıldığında hem estetiği hem de renkleri ile cazip hale gelen sokaklar hareketlenecek. Hareketlenen sokaklardaki ticari faaliyetler de gelişecek, bu da hem esnafın ticaretini hem de çalışan sayısını olumlu etkileyerek istihdam oluşturacak.

3. DÜNYA GÖRÜNTÜSÜNDEN BÜYÜKŞEHİR GÖRÜNTÜSÜNE GEÇİŞ
Yapılacak olan yenileme ve düzenlemeler ile 3. Dünya kenti görünümündeki çarşı merkezindeki bu sokaklar büyükşehir görünümüne dönüşecek. Cumhuriyet Caddesi’nin alt kısmında bulunan ve şehrin kalbi durumundaki bu sokakları canlandıracağız. Esnaf da, çalışanlar da halkımız da bu çalışmalarımızdan yararlanacak, Van’a gelen yabancıları da çekecek olan bu sokaklar birer cazibe merkezine dönüşecek. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: