İpekyolu Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Azim Yacan’dan engellilere büyük darbe

İpekyolu Belediyesi’nin HDPli Başkanı Azim Yacan, Engelsiz Yaşam Akademisi’nde çalışan 20 personeli geri çekerek, engellilerin ve ailelerinin mağdur olmasına, duygusal kırılma yaşamalarına ve hizmetlerin aksamasına neden oldu. 

Van Haberleri 3.09.2019 01:02:00 0
İpekyolu Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Azim Yacan’dan engellilere büyük darbe
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.11.2023 23:59

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL/ Ziya Türk'ün Haberi

İpekyol Kaymakamı Cemil Öztürk’ün Belediye Başkan Vekili olarak görev yaptığı dönemde, İpekyolu Belediyesi öncülüğünde2 017 yılında Şerefiye Mahallesi’nde hizmete açılan ve Türkiye’nin örnek Gündüzlü Merkezi olan, Engelsiz Yaşam Akademisi Temmuz 2019’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne devredildi. 

AZİM YACAN ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİNDEKİ PERSONELİ ÇEKTİ
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün İpekyolu Belediyesi ile yaptığı görüşmelerde, Engelsiz Yaşam Akademisi’nde çalışan 20 belediye personelinin 10 tanesinin 2019 yılı sonuna kadar görevlerine devam etmesi istendi. 

Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kendi bünyesinden doldurabileceği 10 pozisyonu doldurmayı, geri kalan özellikli görevler için alınan belediye personelinin de yılsonuna kadar çalışarak ilgili uzman personel alımı ile değişim ve dönüşümün sağlanmasını istedi.

Ancak İpekyolu Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Azim Yacan, engellilerin sorun yaşaması pahasına tüm personelini 29 Ağustos 2019 tarihinde geri çekti. 

ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİNDEKİ 618 KURSİYER MAĞDUR OLDU
İpekyolu Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Azim Yacan mağduriyet yaşanacağını bile bile 20 personeli geri çekerek, Engelsiz Yaşam Akademisi’nden hizmet alan engellileri ortada bıraktı. 

Engellilere verilen hizmetlerin aksamasına neden olan Azim Yacan, 618 kayıtlı kursiyeri bulunan Engelsiz Yaşam Akademisi ve engelli ailelerinin yüzde 75’inin hizmet alamamasına ve mağdur olmasına neden oldu.  

ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİ ULAŞIM SIKINTISI YAŞIYOR
İpekyolu Belediyesi personeli olan ve engellilerin adreslerini bilen, her zaman evlerinden alıp tekrar evlerine bırakan servis şoförlerinin HDP’li Azim Yacan tarafından geri çekmesi nedeniyle,  akademiden yararlanan engelliler akademiye ulaşmakta sorun yaşadı. 

ENGELLİLER ÖĞRETMENSİZ KALDI
HDP’li Azim Yacan’ın Engelsiz Yaşam Akademisi’nden çektiği 20 personelin 10 tanesi belediyenin eski personeliydi. Ancak diğer 10 tanesi ise akademi için özel olarak istihdam edilen fitness hocası, kuaför hocası, ana sınıfı öğretmeni, el becerileri atölyesi öğretmeni gibi branş öğretmenleriydi.

GERİ ÇEKİLEN PERSONEL ENGELLİLERDEN DAHA ÖNEMLİ, HANGİ İŞTE ÇALIŞTIRILIYOR?
Engelsiz Yaşam Akademisi’nde çalışan 20 personeli geri çeken HDP’li Azim Yacan, engellilere ve ailelerine büyük darbe indirdi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü 2019 yılsonuna kadar devam etmesini istedi ği, Engelsiz Yaşam Akademisi’nde çeşitli branşlarda öğretmenlik yapan 10 belediye personelini çeken HDP’li Azim Yacan, engellilere hizmet etmekten daha önemli ve acil hangi hizmeti yerine getirmek için geri çekti? 

AZİM YACAN ENGELLİLERE DUYGUSAL VE PSİKOLOJİK KIRILMA YAŞATTI
Engelsiz Yaşam Akademisi çalışan öğretmenleri, şoförleri ve diğer çalışanlar ile 2017 yılından bu yana güvene dayalı duygusal bağ geliştiren engelliler, çekilen 20 personel nedeniyle duygusal ve psikolojik bir kırılma yaşadı. 

Kendileri ile ilgilenen personele güven duyması ve alışması için uzun zaman gerektiren Engelliler, güvene dayalı duygusal bağ kuruyor. Alıştıkları kişileri zor bırakan engellilerin, yeni kişilerle bağ kurması da aynı derecede zor ve uzun süreç gerektiriyor. Engelliler alıştıkları personelin Azim Yacan tarafından çekilmesi ile oluşan duygusal kırılma nedeniyle zor süreçler yaşıyor. 

Engelli kursiyer aileleri, engelli yakınlarına duygusal kırılma yaşatan, onlara verilen eğitimi sona erdiren bir anlayışın insanı merkeze almayan, insana hizmeti düşünmeyen, sadece amaçları için insanı kullanan bir zihniyetin ürünü olabileceğini söyledi.

ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİ KURUMLAR ARASI DAYANIŞMANIN ESERİ OLMUŞTU
2016 yılında İpekyolu Belediyesi’ne Kayyum atanması ile göreve Başlayan Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk tarafından 2017 yılında faaliyete geçen Engelsiz Yaşam Akademisi, kurumlar arası dayanışmanın başarısı olarak faaliyetini sürdürüyordu.  

Temmuz 2019’da Ali ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne devredilen Engelsiz Yaşam Akademisi’ne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İpekyolu Halk Eğitim Müdürlüğü, İpekyolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İpekyolu İlçe Müftülüğü ve İŞKUR Van İl Müdürlüğü destek veriyor. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem