İpekyolu Belediyesinden okul yoluna çözüm

VAN’IN İPEKYOLU BELEDİYESİ, YAĞMUR VE KAR SULARI NEDENİYLE MUHTEMEL SEL TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA OLAN ILIKAYNAK MAHALLESİ’NDEKİ OKUL YOLUNU MENFEZ KÖPRÜ ÇALIŞMASIYLA ÇÖZÜME KAVUŞTURDU.

Van Haberleri 24.06.2020 15:42:16 0
İpekyolu Belediyesinden okul yoluna çözüm
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.06.2020 15:42

Van’ın İpekyolu Belediyesi, yağmur ve kar suları nedeniyle muhtemel sel tehlikesiyle karşı karşıya olan Ilıkaynak Mahallesi’ndeki okul yolunu menfez köprü çalışmasıyla çözüme kavuşturdu.

İpekyolu Belediyesi, yağmur ve kar sularının etkili olduğu günlerde sel tehlikesi yaşayan, ulaşım güçlüğü çeken ve tarım arazileri tahrip olan Ilıkaynak Mahallesi sakinlerinin talebi üzerine buralarda menfez köprülerin yapımına başladı. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ın talimatları doğrultusunda İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, mahalleye 2x2 metre genişliğinde ve 10 metre uzunluğunda menfez yapıldı. Yapılan menfezin mahalleleri için çok anlamlı ve önemli bir hizmet olduğunu belirten Ilıkaynak Muhtarı Murat Beyaztaş, Belediye Başkan Vekili Aslan’a teşekkürlerini ileterek, “Mahallemizin alt tarafında bulunan 3-4 hanemizde yaşayan çocuklarımız, okullarına sele kapılma riskini de göze alarak, paçalarını sıyırarak gidip geliyorlardı. Sel riski nedeniyle aileler defalarca çocuklarını sırtlayarak karşıya geçiyorlardı. Bu anlamda sesimizi duyup yardımlarını esirgemeyen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan Beye kendim ve mahallelim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan da, mahalle muhtarının talebi üzerine Fen İşleri Müdürlüğü vasıtasıyla olaya el attıklarını belirterek, “Sel riski olan ve her sene bu kabusu yaşayan mahalle sakinlerimizin bu sorununu çözmekten son derece mutlu olduk. Kırsal mahallelerimizde menfez çalışmalarımızın yanı sıra birçok alanda yürüttüğümüz altyapı çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ