İpekyolu Belediyesinden 154 okula spor malzemesi

Van’ın İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ‘Spor İpekyolumuza İyi Gelecek’ sloganıyla 154 okula spor malzemesi dağıtıldı.

Van Haberleri 12.04.2017 17:39:37 0
İpekyolu Belediyesinden 154 okula spor malzemesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.04.2017 17:39

İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi Spor Salonunda düzenlenen programa İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, ilçede bulunan kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Cemil Öztürk, belediye olarak her alanda yeni çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “İpekyolu Belediyesi olarak eğitime ve spora verdiğimiz destekler devam ediyor. Bu desteklerden bir tanesi olan okulumuza spor malzemeleri dağıtımını bugün gerçekleştiriyoruz. Bu bir başlangıçtır. Eğitime desteklerimiz devam edecektir. Bizler öğrencilerimize sadece eğitim alanında değil gerek spor alanında gerekse de sanatsal alanda bir şeyler vermek istiyoruz. Bunları yaparken öğrencilerimizin kötü alışkanlıklardan da uzaklaşmalarını sağlayacak çalışmalar yapmaktayız” dedi.
 

Burada okula spor malzemesi dağıttıklarını anlatan Öztürk, “İpekyolu ilçemiz 300 bin nüfusu olan bir yer. İlçe sınırlarımız içerisinde 150’den fazla okulumuz var. Dolayısıyla da bir şey yapmak istediğinizde bunu 150 ile çarparak ona göre adım atmanız gerekir. Onun için bu çalışma sadece bir başlangıçtır. Okullarımızın bahçelerinde açık spor alanları oluşturacağız. Burada öğrencilerimiz sporla haşir neşir olacaklardır. Bazı okullarımızda ise mini kapalı spor alanları yapmayı amaçlıyoruz. Okul bahçelerimize gerek asfalt gerekse parke taşı döşemek kaydıyla daha da düzenli bir hale getirilmesini planlıyoruz. Özellikle çalışmalarımızda kırsaldaki okullarımıza öncelik verdik. Yine kırsaldaki okullarımızdan başlamak suretiyle her okulumuza bir tenis masası kazandırmak istiyoruz. Uzun vadede yine okullarımızda kütüphaneler de yapmak için bir çalışma yürüteceğiz” diye konuştu.
 

Çalışmalarındaki amaçlarının eğitim seviyesini yükseltmek istediklerini de sözlerine ekleyen Öztürk, ilçede yaklaşık olarak 83 bin öğrenci olduğunu ve tüm öğrencilere hizmet verdiklerini anlattı.
 

Program, okullara spor malzemelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminden sonra sona erdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ