İpekyolu Belediyesinden '15 Temmuz' konferansı

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “15 Temmuz gerçekleşseydi; Doğu ve Güneydoğu’daki bu hainlere itiraz edebilecek bütün Müslüman Kürtler katledilecekti” dedi.

Van Haberleri 21.07.2017 09:39:21 0
İpekyolu Belediyesinden
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.07.2017 09:39

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından Van Devlet Tiyatrosu’nda düzenlenen ‘15 Temmuz’ konulu konferans, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine karşı tüm halkın canını ortaya koyduğunu vurgulayarak, “Milletimiz genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle 15 Temmuz gecesinde sabaha kadar bir destan ortaya çıkarmıştır. Bu destanın adı da 15 Temmuz destanıdır” dedi.

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 15 Temmuz gecesine değindi. 15 Temmuz’da 249 şehit ve 2 bin 192 gazi olduğunu anımsatan Külünk, "17-25 Aralık sürecinden bu yana bu örgüt bir silahlı kalkışma gerçekleştireceğini belli ediyorlardı. Burada da hedef her zaman Cumhurbaşkanımızdı. Bütün bu operasyonların başarılı olmamasından dolayı şunu bilmeliyiz ki 15 Temmuz ile Türkiye'yi Erdoğan’sızlaştırmayı amaçladılar. Biz bu hainlerin bir kalkışmanın içerisine gireceklerini ve de bunu millete ait Mehmetçik elbisesi içine sızmış bu ihanet şebekesinin gerçekleştirme ihtimalini çok açık görüyorduk. Bunlar Türkiye'deki kendi menfaatlerini korumak ve kollamak için 2005 yılından beridir başlattığı proje ile Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızdırılmış oldukları unsurlar ile bir kalkışmayı, bir kalkışma üzerinden Türkiye'yi Erdoğan’sızlaştırarak Türkiye'yi iç savaşa sürüklemeyi istiyorlardı” dedi.

“Müslüman Kürtler katledilecekti”
 

15 Temmuz’da planlanan darbenin gerçekleşmesi halinde ülkede bir iç savaşın çıkacağını dile getiren Külünk, “Eğer 15 Temmuz gerçekleşseydi Doğu ve Güneydoğu’da bu hainlere itiraz edebilecek bütün Müslüman Kürtler katledilecekti. O gece ehlisünnet çizgisinde bu devlete, vatana ve topraklara sadık bin yıllık tarihe sahip bu aziz milletin fertlerini o gece Doğu ve Güneydoğu’da PKK ve DEAŞ üzerinden katledeceklerdi. Eğer planladıkları gibi bu kalkışmayı 03.00’te yapsalardı, Batı’da iç savaşın rengi farklı, Doğu ve Güneydoğu’da ise farklı olacaktı” diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Cumhuriyet coşkusu sporla buluştu


Van Spor

Erzurumspor FK: "Kulübümüzün tüm kritik maçlarının bağımsız bir kurulca incelenmesini istiyoruz"


Van Spor

Tunceli’de kano yarışları renkli görüntüler oluşturdu


Van Spor

Spor yöneticiliği programı, Sporak tarafından akredite edildi


Van Spor

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ