İpekyolu Belediyesi’nde HDP’li Azim Yacan’dan bir intikam sürgünü daha

Göreve başladığı günden bu yana intikam duygusu ile hareket eden İpekyolu Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Azim Yacan, çalışanlara intikam duygusu ile mobing uygulamaktan yorulmadı. 

Van Haberleri 7.11.2019 21:39:00 0
İpekyolu Belediyesi’nde HDP’li Azim Yacan’dan bir intikam sürgünü daha
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.11.2023 23:51

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Kısa bir süre mesleki çalışma alanları bulunup bulunmadığına bakılmaksızın Ziraat Mühendisi Zafer Sulum, Sosyolog Celal Güneş, Programcı İlhami Çanga, Elektronik Teknikeri Yunus Altın Erçek Belediye Garajına sürgün edilmişti.

İpekyolu Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Azim Yacan, çalışanlarına mobing uygulama ve sürgün etme işlemleri ile sürgün tarihine ismini altın harflerle kazımak için elinden gelen her şeyi yapmaya devam ediyor.. 

Daha önce farklı birimlerde çalışırken Zabıta Müdürlüğü emrine sürgün edilen Muharrem Karakış, Oktay Yakut, Ömer Tanrıtanır, Ali Turan Abbasioğlu, Yusuf Dağhan, Erol Ulubey, Mehmet Güngöralp, Uğur Tire ve Nihat İçgüleç'in de arasında bulunduğu 9 kişiye şimdi de Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü emrine intikam sürgünü yapıldı. 

Önce Zabıta Müdürlüğü emrine, ardından da Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü emrine sürgün edilen çoğu üniversite mezunu olan personelin ortak özelliği kayyum döneminde işe girmiş olmaları.

AZİM YACAN’IN UYGULADIĞI MOBİNG, İŞ SÖZLEŞMESİ FESHİNE NEDEN OLDU 
Zabıta yönetmeliğinin 41. Maddesi 1’inci fıkrasına göre zorunlu hallerde belediye memurlarından ihtiyacı karşılayacak sayıda personel zabıta biriminin sadece büro hizmetlerinde geçici olarak görevlendirilebilir. 

2’nci fıkrasında ise Geçici görev süresi bir yıl içinde 6 ayı geçemez denilmektedir. 

Bu maddelerden de anlaşılacağı üzere, diğer birimlerden zabıta biriminde  görevlendirilebilecek olanlar memur olmalı, zorunlu hal olmalı, geçici olmalı ve büroda çalıştırılmalı.

Görevlendirilme yazısında ilgili kanunda belirtilen memuriyet, zorunlu hal ve geçici görevlendirilme ibaresi bulunmayan, büroda görevlendirilmek yerine herhangi bir zabıta eğitimi verilmeden direkt sahada görevlendirilen  Begüm Ezgi Deniz, hukuka aykırı olarak yapılan bu iş değişikliğinin sadece mobing amaçlı olduğunu ve sağlık durumunun daha fazla mobinge dayanamadığını ifade ederek belediyedeki iş sözleşmesini haklı olarak feshetti. . 

MOBİNG VE SÜRGÜN UZMANI DA OLAN HDP'Lİ AZİM YACAN'A NE ZAMAN DUR DENİLECEK?
İpekyolu Belediyesi’ni HDP’nin çiftliği haline dönüştüren, değer ailesi olarak anılan PKK’lı teröristlerin yakınlarından bazılarını işe almaktan çekinmeyen, personele mobing uygulamayı gelenek haline getiren, yaptığı intikam sürgünleri ile adını çalışma hayatının kara sayfalarına yazdıran HDP’li Azim Yacan’a ne zaman "DUR" denileceği merak ediliyor.

Kaynak: Van Potası Gazetesi
 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem