İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Sinan Aslan; Sanat Sokağı sanata kavuşacak

Sanatsız Sanat Sokağı olamayacağına vurgu yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Sanat Sokağı, Sanat Parkı ve Sanat Galerisi ile gerçek hüviyetine kavuşacak” dedi.

Van Haberleri 30.06.2020 12:58:50 0
İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Sinan Aslan; Sanat Sokağı sanata kavuşacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

İpekyolu Kaymakamı ve Belediyesi Başkan Vekili Sinan Aslan pandemi sürecinde yaptıkları proje çalışmalarını paylaşmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

Sanat Sokağını Sanat Parkı ve Sanat Galerisi ile ismine uygun bir hale dönüştüreceklerinin müjdesini veren Başkan Vekili Aslan, yapılacak çalışmaları şu şekilde ifade etti; 

PANDEMİ SÜRECİNİ PROJE HAZIRLAYARAK DEĞERLENDİRDİK
Pandemi dönemini yoğun bir proje çalışması ile değerlendirdik. Projelerimizi uygulayacağımız alanlardaki esnaflar başta olmak üzere konunun ilgilileri ile istişareler yaptık. Uygulayacağımızı projelerin herkes paydaşı ve sahibi olsun, herkes mutlu olsun istedik. Bu anlayışla sürdürdüğümüz çalışmalarımızdan startını verdiğimiz ilk projemiz Sanat Sokağının dönüşümü projesi oldu. 

SANAT PARKI, SANATÇILARA VE SANATSEVERLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Sanat Sokağının Cumhuriyet Caddesi ile buluştuğu noktada Sanat Parkı var. Sanat Parkında bir Sanat Galerisi yapıyoruz. Sanat Sokağı, Sanat Parkı ve Sanat Galerisi bir birini tamamlayan bir bütün olarak hizmet verecek.  İnsanlarımızın oturup dinleneceği alanların yanında, gençlerimizin ve sanatseverlerimizin sanatçılarla, müzisyenlerle buluştuğu alanlar olacak. Sanat Parkı amatör küçük müzik gruplarının icraları ve sanat ile ilgilenen insanımızın eserlerine ev sahipliği yapacak.

 

SANAT PARKINDA NELER OLACAK?
Park içerisinde tarihi görünümlü bir sanat galerisi, ünlü şairlerin eserlerinin yer aldığı duvar görselleri, çocuk oyun alanları, küçük havuzların olduğu görenleri hayran bırakacak bir park olacak. Hem Cumhuriyet Caddesinden hem de Sanat Sokağından giriş yapılabilecek olan park Vanlı hemşerilerimizin vazgeçilmez mekânlarının arasında yerini alacak. 

SANAT SOKAĞINA TEK TİP CEPHE GİYDİRMESİ
Sanat sokağında görsel estetik açısından bir fayton, çiçeklikler, oturma ve dinlenme yerleri de olacak. Sanat Sokağında esnafımızla da görüşerek karar verdiğimiz tek tip cephe giydirmesi olacak ve cephe giydirmelerinin maliyetini de esnafımız karşılayacak. Sanat sokağı estetik görünümü ile cazibe ve sanat merkezine dönüşecek.

SANAT SOKAĞINDA SEYYAR VE KALDIRIM İŞGALİNE MÜSADE EDİLMEYECEK
Sanat Sokağı başta olmak üzere çevredeki sokaklardaki seyyarlar ve kaldırım işgallerine müsaade etmeyeceğiz. Bunun için orada sabit zabıta noktası kuruyoruz. Ayrıca emniyet mensupları da görev yaparak sokaklar halkımızın hizmetinde olacak.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem