İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Aslan’dan prestij sokak müjdesi

Gazeteci-Yazar Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Radyo Programına konuk olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Sanat Sokağı için önemli projelerinin olduğunu belirterek, Sanat Sokağı’n

Van Haberleri 20.06.2020 18:22:40 0
İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Aslan’dan prestij sokak müjdesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programı’nın konuğu olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, sokak çalışmaları hakkında bilgiler vererek, Van’da artık farklı cazibe merkezlerinin oluşturulması gerektiği belirtti.

“PROJELERİMİZ İÇİN KENT DİNAMİKLERİ İLE İSTİŞARELER YAPTIK”
Sokak çalışmaları hakkında bilgiler veren İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Göreve geldikten sonra ortak akılla, ilgili müdürlüklerimizle, sivil toplum kuruluşlarıyla, vatandaşlarımızla istişareler yaparak yapılması planlanan projelerin hepsini detaylı araştırdık. Hangi projeleri yapabiliriz, uygulamada nasıl zorluklarla karşılaşabiliriz bunun üzerine detaylı çalıştık. Plan ve proje birimimizi müdürlük haline getirdik. Bütün projelerin takip edildiği, fen işlerinin bir projesi varsa,  fen işleri gibi sahip çıkan bir birim. Çizen, başından sonuna kadar takip eden, duyurulmasından tutun sonuçlanmasına kadar takip eden bir Plan Proje müdürlüğü kurduk.

"SANAT PARKI VE SANAT SOKAĞI SEYYAR İŞGALİNDEN KURTULACAK"
Vali Yardımcılı ile birlikte Van'da görev yaptığı 3 yıllık süretçe kenti çok iyi tanıdığını belirten Başkan Vekili Aslan, "3 yıla yakındır bu şehirdeyim. Ana arterler belli bir seviyede sayılabilir ama o kadar kalabalık sokaklarımız var ki seyyardan, kaldırım işgalinden, trafikten geçilmiyor. Kaldırım yok, bazı bölgelerde alt yapı problemleri var. Bununla alakalı Sanat Sokağı’ndan başlıyoruz. Şehrin en kalabalık ve en prestij sokağı Sanat Sokağı’dır. Sanat Parkımız var, sanatla bir ilgisi yok. Sanat Sokağımız var, sanatla bir ilgisi yok. Sanat Sokağı’nın zemin iyileştirme, ışıklandırma, cephe giydirme projesi yapalım istedik. Sanat Sokağı’na tematik bir park yapalım. Oraya bir sanat galerisi yapalım. Bunları esnafın işi daha düzgün olsun diye yapıyoruz. Ticari hayata daha çok katkısı olsun. 1 kişi çalıştırıyorsa 2 kişi çalıştırsın. Cazibe merkezi haline getirip insanları çekmeniz gerekiyor. Sanat Sokağı’nda hiçbir düzen, hiçbir intizam yok. O kadar elit, o kadar kente yakışacak bir proje ki, inşallah bir hafta içerisinde bunu duyuracağız ve ihalesini de kısa bir süre içerisinde yapacağız. Dükkân giydirmeleri yapacağız” diye konuştu.   

“SOKAKLARIMIZ CAZİBE MERKEZLERİ HALİNE DÖNÜŞECEK”
PTT Caddesi’nin de çok önemli bir cadde olduğunu belirten Başkan Vekili Aslan, “Oradaki esnaflarla da bir araya geldik. Oranında inşallah bu sene ihalesini yapacağız. Oranında sokak iyileştirmesi, sokak aydınlatması ve cephe giydirmesi olacak. Yüzbaşıoğlu Caddemiz de çok önemli bir sokağımız. İnanılmaz derecede kırsaldan gelen vatandaşların alışveriş yaptığı bir yer. Kaldırım işgali son derece fazla. Seyyar sıkıntısı son derece fazla. Orada da cephe giydirmesi, sokak iyileştirmesi yapacağız. Cumhuriyet Caddesi’nde PTT Caddesi’ni kesen 6 tane daha sokağımız var. Bunları da yapalım dedik. Hepsine bir renk verdik. Örneğin sarı sokak, lacivert sokak, kırmızı sokak ve o temayla yapacağız. Dükkan giydirmesi ve binanın boya rengi de öyle olacak. Kaldırımın teması da o şekilde olacak. Burayla başlayıp daha sonra Maraş Caddesi’ne başlayacağız. Büyükşehir Belediyemiz hem Cumhuriyet Caddesini hem de Maraş Caddesi’ni bu yıl rehabilite edecek. Soydan Kavşağı’ndan başlayarak Sebze Hali’ne kadar olan caddeyi yeniliyor. İlimizde artık farklı cazibe merkezleri oluşturulmalı” dedi.

“ŞEHRE ŞEHİR GÖRÜNTÜSÜ VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ”
Kent yoğunluğunun Cumhuriyet, Maraş, İkinisan ve İskele caddelerinden artık yeni oluşturalacak cazibe merkezlerine doğru yayılması gerektiğini söyleyen Başkan Vekili Aslan, “Cumhuriyet, Maraş Caddelerinde fahiş kiralar var. Bu esnaflara da bizim alternatif yerler yaratmamız gerekiyor. İnşallah şehre şehir görüntüsü vermeye çalışacağız. Bizim bir de Kent Park var. Cemil Bey döneminde sağolsun güzel bir hizmet verildi. Şehrin merkezine en azından 8 dönüm yeşil alan kazandırıldı. Sayın rektörümüzle görüştük. Orada hastanenin alanı vardı. Parkı iki katından daha büyük hale getiriyoruz. Peyzajını, yeşil alanını, her türlü bakımını bizim park ve bahçeler yapıyor. Orayı da çok yakın zamanda açacağız. Orada birde yol açarak Uzun Sokak’la birleştirdik. Maraş’ın trafik yükü de hafifledi” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem