İpekyolu Belediye Başkan Vekili Aslan’dan Eğitim Köşkü müjdesi

Gazeteci-Yazar Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Radyo Programına konuk olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, İpekyolu İlçesinde eğitim köşkleri yapmayı planladıklarını söyledi.

Van Haberleri 25.06.2020 01:14:51 0
İpekyolu Belediye Başkan Vekili Aslan’dan Eğitim Köşkü müjdesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programı’nın konuğu olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, gençlere müjdeler vererek, onlar için eğitim köşkleri yapacaklarını belitti.

“HEDEFİMDE GENÇLERE YÖNELİK EĞİTİM KÖŞKÜ PROJESİ VAR”
Şehre 5 tane eğitim köşkü yapmayı planladığını söyleyen Başkan Vekili Aslan, “Bostaniçi’ni ziyaret ediyorum çocuklar ders çalışacak alan istiyor. 10-12 nüfuslu ailede olan çocuklar var. Fakir fukaraları, muhtaç aileleri ziyaret ediyoruz. O çocukların doğru düzgün ders çalabilecek alanları yok. Onlara alternatif ders çalışabilecekleri mekanlar oluşturacağız. O sokağın tehlikeli insanlarından uzak dursunlar. Hedefimde gençlere yönelik eğitim köşkü projesi var. Güzel konforlu binalarımız olacak ki gelip içerisinde ders çalışmak isteyecekler. Kendilerine son derece değer göstereceğiz. Öğretmenlerimiz sürekli onlara yardımcı olacak. Fizik , matematikte, kimyada, biyolojide, Türkçe'de yapamadıkları sorularda yardımcı olacaklar. Belki de çok farklı değerler, yetenekler onların aracılığıyla bize ulaşacaklar. Fatma Tokat Eğitim Merkezimiz var, Bostaniçi Taziye evimiz var, Kent Park’taki yerimiz, Ali Paşa’da boş bir yerimiz var, Buzhane veya Terzioğlu civarında da bir tane eğitim köşkü hedefim var. Erçek’teki Kültür Merkezimizde de eğitimlerimiz devam ediyor. Orası da Erçek için bir değer. İlgili arkadaşlarımız Berivan Kültür Merkezi, Maya Kültür Merkezi, Engelsiz Akademi gibi orada da hizmet veriyorlar. Orası da tam kapasiteli bir şekilde devam ediyor. 1 kızımız 16-17 yaşında gidip oradan üniversite kazansa, kendi ayaklarının üzerinde durabilse, bir birey olarak her şeye değer” şeklinde konuştu.

"KENT PARK İÇİNDEKİ KAFE EĞİTİM KÖŞKÜNE DÖNÜŞECEK"
Önceki kayyum döneminde yapılan Kent Park ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Başkan Vekili Aslan, "Cemil Bey döneminde sağolsun güzel bir hizmet verilen Kent Park var. Şehrin merkezinde en azından 8 dönüm yeşil alan kazandırıldı. Orada şu anda atıl durumda olan bir kafemiz var. Ben orayı eğitim köşkü olarak planladım. Orayı her ziyaretimde çocukların küçücük kütüphanede 1 masaya 4 kişi sıkışıp ders yapmaya çalıştığını gördüm ve orayı daha da büyüttük, iki katına çıkardık. Eğitim köşkü, kütüphane ve ders çalışma alanları yaptık. Çocuklarımıza çayını, kahvesini ikram ederek, geleceğe hazırlanmalarına destek vereceğiz" dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem