İpekyolu Belediye Başkan Vekili Aslan: “Kırsal kesimde semt sahaları yapmak hep hayalimdir”

İPEKYOLU KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ SİNAN ASLAN, KENTEKİ ULUSAL VE YEREL BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ.

Van Haberleri 12.11.2020 12:36:05 0
İpekyolu Belediye Başkan Vekili Aslan: “Kırsal kesimde semt sahaları yapmak hep hayalimdir”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.11.2020 12:36

Van’ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Kırsal kesimlerde semt sahaları yapmak ve orada gençlerle top oynamak hep hayalimdir” dedi.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda gazetecilerle sohbet eden Aslan, göreve geldiği günden beri yaptığı çalışmalara değindi. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hizmetlerine aralıksız devam ettiklerini ifade eden Aslan, sportif faaliyetlerle ilgili de birçok proje geliştirdiklerini söyledi. Kırsal kesimlerde semt sahaları oluşturmanın hep hayali olduğunu vurgulayan Aslan, “Ben sporu çok seviyorum. 30 kırsal mahallemizde semt sahası yapıyoruz. Şu anda 15 mahallede yer problemini çözdük ve inşa çalışmaları başladı. Biz 12-16 yaş, 16 ve üzeri diye 38 takımlı futbol ligi kurduk. Benim hayalim her köyde takım kurmak. Bu pandemi olmasaydı, köylere gidip maç yapacaktım. Yine kızlarımıza yönelik de takımlar kuracağız. Voleybol ve basketbol ligi yapacağız. Spor akademimizdeki birçok öğrencimize spor malzemeleri verdik. Bunların içerisinde bir sporcu bile çıksa, bir tanesinin bile dünyası farklı bir şekilde değişse, bu her şeye değer. Ayrıca 13 branşta çok başarılı ve yetenekli arkadaşların ulusal ve uluslararası turnuvalarda her türlü masraflarını biz karşılayacağız. Ben çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Hayalim onlarla her hafta maç yapmaktı ama maalesef pandemiden dolayı biraz geç kaldık” dedi.

“Umarım en kısa sürede Kapıköy Sınır Kapısı açılır”

Kapıköy Sınır Kapısı’nın Van ekonomisi açısından çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Vekili Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Van halkının en büyük beklentisi Kapıköy’ün açılması ve İranlıların gelmesidir. Van Ticaret ve Sanayi Odası da her defasında ifade ediyor. Onların da çok büyük talebi var. Vali Bey’de ekibiyle birlikte esnafımızın talebini bakanlığa iletti. İran’da virüs ne aşamada, verileri doğru açıklıyorlar mı bilmiyoruz. Devlet o yüzden kapıyı kapatarak önlem aldı. Ama İranlılar da Van’ımızın bir gerçeği. İranlı turistler Van ekonomisinin adeta bel kemiği. Kafesinden restoranına, mağazasından tur şirketine, otelcisine kadar herkesin ortak talebi kapının açılmasıdır. Umarım en kısa sürede açılır.”

Toplantı, soru cevap ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ