İnfaz yasasından yararlanan hükümlüler Van dışına nasıl gidecek?

Dün gece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasalaşan infaz düzenlemesinden Van’da bine yakın hükümlü yararlanacak. Bunlardan 200'ü de Van dışına gidecek.

Van Haberleri 14.04.2020 19:24:55 0
İnfaz yasasından yararlanan hükümlüler Van dışına nasıl gidecek?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL/ Ziya Türk'ün Haberi

200’ünün Van dışına gideceği belirlenen hükümlülerin 800’e yakını da Van ve ilçelerinde ikamet ediyor. 

TBMM’de yasalaşan infaz düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalamasının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. 

Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez  tahliye olacak hükümlülerin tahliye işlemleri ve memleketlerine gidişleri ile ilgili uygulanacak olan işlemlerin detaylarını Van Postası Gazetesi’ne anlattı.

“AİLELER CEZAEVLERİ ÖNÜNE GELİP KALABALIK OLUŞTURMASIN”
Ailelerin tahliye olacak olan hükümlüleri almak için cezaevlerinin önlerine gelip kalabalık oluşturmaması gerektiğine dikkat çeken Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, “Tahliye olanlar ile izin kullanacak olan hükümlülerimizden Van dışına gidecek olanları tespit ettik. Bunlarla ilgili seyahat edebilecekleri otobüs firmaları ile görüştük ve otobüs ayarladık. İmkânı olmayan hükümlülerimiz için Van Valisi Sayın Mehmet Emin Bilmez’den destek aldık.

Hastalığın yayılmasını engellemek için ailelerin ceza evleri önüne gelerek kalabalık oluşturması için bir tedbir aldık. Cezaevleri önünde ailelerin oluşturacağı kalabalık korona virüs salgını açısından büyük risk taşıyor. Aileler tahliye edilecek yakınlarını evlerinde beklesin. Biz tahliye edilecek hükümlülerimizi korona virüs tedbirleri kapsamında alınacak tedbirler ile memleketlerine sağlıklı bir şekilde göndereceğiz” dedi.

“YASANIN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİNİ BEKLİYORUZ”
İnfaz düzenlemesi yasasından yararlanarak tahliye olacaklar ve izin kullanacaklar ile ilgili tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve yasanın Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesini beklediklerini belirten Başsavcı Dönmez, “Hükümlülerimizi memleketlerine götürecek olan otobüsleri ayarladık. Tahliye olacak şahısların evrakları, dosyaları ayarlandı, tarafımızdan Valilik makamıyla görüşüldü, bu şahısların seyahat izin belgeleri çıkarıldı. Yasa resmi gazete yayımlandığı an hâkim kararı ile izin işlemlerine başlayacağız. Genel korona virüs genelgesinde olduğu gibi, iki koltuğa bir kişi oturmak suretiyle, hepsinde maske, eldiven ve korona virüs broşürü verilerek memleketlerine gönderilecek” dedi.
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem