İkinci el otoda 'Yetki Belgesi' için son gün 13 Ağustos

İkinci el oto alım-satım işiyle ilgilenenler için zorunlu olan ‘yetki belgesi’ için son gün 13 Ağustos tarihi.  Yapılan düzenlemeyle yetki belgesi olmadan noterden alım satım işlemleri gerçekleştirilmeyecek

Van Haberleri 24.06.2019 16:54:06 0
İkinci el otoda 'Yetki Belgesi' için son gün 13 Ağustos
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

İkinci el motorlu kara taşıtları alım-satım işiyle ilgilenenler için zorunlu olan ‘YETKİ BELGESİ’ alımı için son gün 13 Ağustos 2019. Van Ticaret ve Sanayi Odası yaptığı duyuruda bu işle uğraşanların bu tarihe kadar Van Ticaret ve sanayi Odası’na başvurmaları gerektiğini duyurdu.  Duyuruda yetki belgesi olmadan 2. El oto alım satışların gerçekleşmeyeceği vurgulandı. Duyuruda, “2. El motolu kara taşıtı alım ve satım işlemleri için ‘Motorlu Kara Taşıtları Alım Sorumlusu Seviye 5’ mesleki yeterlilik belgesi alınması zorunludur.  MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi, ibraz edilmeden noterde oto alım satım işlemleri gerçekleştirilemeyecektir” denildi.

13 ŞUBAT 2018’DE HAYATA GEÇMİŞTİ

Söz konusu yetki belgesi 13 Şubat 2018 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlenmişti. Yetki belgesi alınabilmesi için ön koşul olan mesleki yeterlilik belgesi ise yalnızca Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarca verilebiliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem