İhbar ettiği uyuşturucu bağımlısı oğluna verilen cezayla şok oldu

Van’da uyuşturucu bağımlısı oğlunun canlı bomba olmaması için polise ihbarda bulunan baba, gelen 22 yıl hapis cezasıyla şok oldu.

Van Haberleri 7.08.2017 11:42:58 0
İhbar ettiği uyuşturucu bağımlısı oğluna verilen cezayla şok oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.08.2017 11:42

Tuşba ilçesine bağlı İskele Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Ertosun, 8 yıldır uyuşturucu kullanan oğlu Salman Ertosun’un gözü önünde yok olup gitmesine dayanamayarak polise ihbar etti. Oğlunun 2-3 yıl ceza alıp uyuşturucudan uzak kalacağını ve toparlanacağını düşünen baba Ertosun, oğluna çeşitli suçlardan gelen 22 yıllık hapis cezasını duyunca şok oldu. Uyuşturucu kullanan oğlunu kurtarmak için her yolu denediğini ifade eden baba Ertosun, “Benim iki oğlum, iki de kızım var. Kızlarım evlendiler. Büyük oğlum Salman Ertosun, 8 yıl önce kötü arkadaşları vasıtasıyla uyuşturucu kullanmaya başlamıştı. 6 ay sonra duyduğumda onu bu beladan kurtarmak için çareler aramaya başladım. Çevresinden, kötü arkadaşlardan uzaklaşırsa belki bırakır diye iki sefer Van’dan başka illere tayinimi istedim. Ancak her defasında yine oğlum kaçıp Van’a geliyordu. Hatta başka şehre gittiğimizde buradaki evim yakılarak içindeki tüm eşyalarımı götürmüşlerdi. Oğlumun tedavi olması için hastanelere yatırdım, bankalardan kredi çektim. Yine hiçbir olumlu netice alamadım” dedi.

“Oğlumun canlı bomba olmasından korktum”

 

Gözünün önünde eriyen oğluna dayanamadığını dile getiren baba Ertosun, son çare olarak onu polise ihbar ettiğini vurgulayarak, “Oğlumun ölmesinden ya da canlı bomba olmasından korktum. Allah korusun dedim belki canlı bomba olarak kullanırlar çocuğumu. Zaten ben kurtaramadım onu. Her şeyimi verdim onun için. Kişiliğimi, memurluğumu, bütün hayatımı verdim ona. Elimden bir şey gelmedi, yapamadım, başaramadım. Çocuğum ölüm noktasına geldiğinde en son çare olarak emniyete gittim, şikayet ettim. Oğlum yakalansın, 2-3 yıl cezaevinde kalır da uyuşturucudan uzak olur ve kurtulur diye düşündüm. Belki düzelir düşüncesiyle bunu yaptım. Onlara yalvardım, oğlumu içeri alın diye. En son ben Ordu’dayken oğlum yakalandı. Çocuğuma çeşitli suçlardan dolayı toplamda 22 yıl ceza verdiler. Kilo işi uyuşturucu satanlarla içici olan oğluma aynı cezayı verdiler. Adaletin tecelli edeceğine inancım tamdır, bir kez daha dosyanın gözden geçirilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Tek isteğinin oğlunun düğününü görmek olduğunu da sözlerine ekleyen Ertosun, “Tek isteğim oğlumun evliliğini göreyim. Onun çocuklarını kucağıma alıp seveyim. Oğlum 20 yıl yatarsa ben biterim” ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ