İhbar ettiği uyuşturucu bağımlısı oğluna verilen cezayla şok oldu

Van’da uyuşturucu bağımlısı oğlunun canlı bomba olmaması için polise ihbarda bulunan baba, gelen 22 yıl hapis cezasıyla şok oldu.

Van Haberleri 7.08.2017 11:42:58 0
İhbar ettiği uyuşturucu bağımlısı oğluna verilen cezayla şok oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.08.2017 11:42

Tuşba ilçesine bağlı İskele Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Ertosun, 8 yıldır uyuşturucu kullanan oğlu Salman Ertosun’un gözü önünde yok olup gitmesine dayanamayarak polise ihbar etti. Oğlunun 2-3 yıl ceza alıp uyuşturucudan uzak kalacağını ve toparlanacağını düşünen baba Ertosun, oğluna çeşitli suçlardan gelen 22 yıllık hapis cezasını duyunca şok oldu. Uyuşturucu kullanan oğlunu kurtarmak için her yolu denediğini ifade eden baba Ertosun, “Benim iki oğlum, iki de kızım var. Kızlarım evlendiler. Büyük oğlum Salman Ertosun, 8 yıl önce kötü arkadaşları vasıtasıyla uyuşturucu kullanmaya başlamıştı. 6 ay sonra duyduğumda onu bu beladan kurtarmak için çareler aramaya başladım. Çevresinden, kötü arkadaşlardan uzaklaşırsa belki bırakır diye iki sefer Van’dan başka illere tayinimi istedim. Ancak her defasında yine oğlum kaçıp Van’a geliyordu. Hatta başka şehre gittiğimizde buradaki evim yakılarak içindeki tüm eşyalarımı götürmüşlerdi. Oğlumun tedavi olması için hastanelere yatırdım, bankalardan kredi çektim. Yine hiçbir olumlu netice alamadım” dedi.

“Oğlumun canlı bomba olmasından korktum”

 

Gözünün önünde eriyen oğluna dayanamadığını dile getiren baba Ertosun, son çare olarak onu polise ihbar ettiğini vurgulayarak, “Oğlumun ölmesinden ya da canlı bomba olmasından korktum. Allah korusun dedim belki canlı bomba olarak kullanırlar çocuğumu. Zaten ben kurtaramadım onu. Her şeyimi verdim onun için. Kişiliğimi, memurluğumu, bütün hayatımı verdim ona. Elimden bir şey gelmedi, yapamadım, başaramadım. Çocuğum ölüm noktasına geldiğinde en son çare olarak emniyete gittim, şikayet ettim. Oğlum yakalansın, 2-3 yıl cezaevinde kalır da uyuşturucudan uzak olur ve kurtulur diye düşündüm. Belki düzelir düşüncesiyle bunu yaptım. Onlara yalvardım, oğlumu içeri alın diye. En son ben Ordu’dayken oğlum yakalandı. Çocuğuma çeşitli suçlardan dolayı toplamda 22 yıl ceza verdiler. Kilo işi uyuşturucu satanlarla içici olan oğluma aynı cezayı verdiler. Adaletin tecelli edeceğine inancım tamdır, bir kez daha dosyanın gözden geçirilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Tek isteğinin oğlunun düğününü görmek olduğunu da sözlerine ekleyen Ertosun, “Tek isteğim oğlumun evliliğini göreyim. Onun çocuklarını kucağıma alıp seveyim. Oğlum 20 yıl yatarsa ben biterim” ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ