Hilton Hotel’inden sokakta çalışan çocuklara iftar

Van’da Double Tree By Hilton Hotel tarafından sokakta çalışan çocuklara yönelik bir iftar programı düzenlendi.

Van Haberleri 20.04.2022 10:59:31 0
Hilton Hotel’inden sokakta çalışan çocuklara iftar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.04.2022 10:59

Van’da Double Tree By Hilton Hotel tarafından sokakta çalışan çocuklara yönelik bir iftar programı düzenlendi.

Otelde düzenlenen iftar programına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tarık Kuşman, Double Tree By Hilton Hotel Van sahibi Umut Akay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çohaz, öğretmenler ve çocuklar katıldı. Programda bir açıklamada bulunan otel sahibi Umut Akay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte yapılan proje bünyesinde, sokakta çalışan çocuklara yönelik iftar programı hazırladıklarını ifade etti. Türkiye ve dünyada etkili olan korona virüs pandemisi nedeniyle iki yıldır etkinliğe ara verdiklerini belirten Akay, “Çocuklar, bizim geleceğimiz ve geleceğimize sahip çıkmamız gerekiyor. O yüzden bu etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

İftar programına yaklaşık 120 çocuğun katıldığını ifade eden Akay, “Türkiye’nin birçok ilinde iş yapıyoruz ama biz Vanlıyız ve buraya karşı sorumluluk hissediyoruz. Buradaki çocuklar da kendi çocuklarımız. Bunun için yapacağımız etkinliklerin hepsini Van’da planlıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de buna benzer çalışmaların içerisinde yer alacağız. Çünkü çocuklar bizim için çok önemli” ifadelerine yer verdi.

Van Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde sokakta çalışan çocuklara yönelik bir merkezin kurulduğuna dikkat çeken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tarık Kuşman ise “Burada sokakta çalışan çocuklara yönelik sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetlerimiz devam etmektedir. Çocuklarımızın yeri kesinlikle sokaklar değildir. Onların yeri; oyun alanları, parklar, bahçeler, eğitim salonlarıdır. Bu noktada ailelerimize büyük görev düşmektedir. Çocukları kesinlikle sokağa göndermemeliler. Çünkü çocuklar kendi çocukluğunu yaşamadığı taktirde, ileri süreçte daha büyük bir travma yaşayacaktır. Bu noktada çocuklarımıza eğitim ve oyun noktasında aileler olarak her türlü desteği vermemiz gerekiyor. Eğer geleceğimizi sağlama almak istiyorsak, mutlak suretle çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Bu da ancak sevgi ve eğitimle olabilir. Ben bu anlamda çocuklarımıza yönelik böyle bir etkinlik düzenlediği için başta otel sahibi Umut Akay olmak üzere bütün otel personeline teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İftar yemeği ile devam eden program, çocuklara hediye dağıtılması ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ