HDPli İpekyolu Belediyesi’nde personel sürgünleri devam ediyor

İpekyolu Belediyesi’nde HDP’li Azim Yacan yönetimi çalışanlara uyguladığı mobing ve ırkçılıkta zirve yaptı. 

Van Haberleri 22.10.2019 11:00:00 0
HDPli İpekyolu Belediyesi’nde personel sürgünleri devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.11.2023 00:24

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Daha önce başka birimlerde çalışırken Zabıta’ya sürgün edilen kişiler, şimdi de Kürtçe bilmediği gerekçesi ile farklı birimlere sürgün ediliyor. İpekyolu belediyesinde mobing uygulanan ve farklı birimlere sürgün edilen personel, sürgün edilmekten bıktı.

VAN MERKEZDEN ERÇEK BELEDİYE GARAJıNA MOBİNG SÜRGÜNÜ
Sürgün tarihinin ilk sırasına yazılacak sürgünlerin altına imza atan Van İpekyolu Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Azim Yacan’ın yapıtğı son sürgünler, duyan herkese bu kadar da olmaz dedirtti. 

Mesleki çalışma alanları bulunup bulunmadığına bakılmaksızın Ziraat Mühendisi Zafer Sulum, Sosyolog Celal Güneş, Programcı İlhami Çanga, Elektronik Teknikeri Yunus Altın Erçek Belediye Garajına sürgün edildi.

İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olan Erçek Garajına sürgün edilen personelin niteliklerine uygun bir iş ve iş sahası bulunmuyor. Van Merkeze 35 kilometre uzaklıktaki garajda sadece iş makinalarının çalışma programı tanzim ediliyor. 

Van Merkeze 35 kilometre uzaklıkta ve mesleki olarak çalışma alanları bulunmayan Erçek garajına sürgün edilen 4 personele kiokslara kart okutma zorunluluğu da getirildi. 

MOBİNGİN BÖYLESİNE PES DOĞRUSU
Kamuoyu "ipekyolu Belediyesi yönetimi, insanlık onur ve haysiyetine yakışmayan bu sürgünleri hangi psikoloji ile yapıyor?" diye merak ediyor.

Çalışanları sadece Kürtçe bilmediği için veya sadece aynı ideolojiyi paylaşmadığı için mesleki alanların dahi bulunmadığı 35 kilometre uzakta bulunan Erçek Garajına sürgün etmek, İpekyolu Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Azim Yacan’ın seçim dönemindeki konuşmalarında ağzından düşürmediği, insan hakları, eşitlik, barış, demokrasi söylemlerinden hangisine uyuyor?

İpekyolu Belediyesi'nin HDP'li Başkanı Azim Yacan'ın yaptığı bu uygulamalar, insan haklarına, işyeri barışına ve çalışma hukukuna aykırı. Başkan seçilip koltuğa oturmasını sağlayan kanunları tanıyıp diğer kanunları tanımadan iş ve işlemler yapan Azim Yacan, görevden alınıp yerine kayyum atanmasını mı istiyor? 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem