Hayrullah Tanış’tan Hoşap’ı ilçe Yapma Hazırlığı

Vangölü TV ekranlarında yayınlanan Gündemdekiler programına katılan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gürpınar’da yapılan ve yapılacak olan yatırımlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Van Haberleri 2.01.2022 00:00:48 0
Hayrullah Tanış’tan Hoşap’ı ilçe Yapma Hazırlığı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV /ÖZEL 
Hoşap  Van’ın doğuya açılan kapısıdır. Neredeyse bütün bölge illeri buradan geçiş yapıyor. Herkeste yapılan değişiklikleri görüyor. Bizler yenileme çalışmalarını tamamladığımızda turizme de yeni bir soluk getirilerek ekonomiye katkı sağlayacağız diyen Başkan Tanış, “İlk defa Vangölü TV ekranlarında açıklıyorum Hoşap’ın ilçe olması için hazırlıyoruz. Çünkü Gürpınar Türkiye’nin en büyük ilçesi ve Van coğrafyasının yaklaşık 4/1 kadar. Bir belediyenin buraya hizmet etmesi çok zor. Hoşap köyleri ve mahalleri ile ilçe olmayı hak ediyor. Bu şekilde Gürpınar küçülmez aksine büyür.  “Van Gürpınar’a akacak” sloganı ile Gürpınar’ı yalnızlaştırmadan büyüteceğiz. Söz verdiğimiz gibi birçok projemiz ile bunu yapacağız. Asıl istihdamı orada yapacağız. Şimdiden kamu binalarını yerini tasarlıyoruz. Hoşap bunu hak ediyor Hoşap buna layıktır ”dedi.
“HOŞAP’A ÇOK MODERN KONUTLAR YAPILDI”
Hoşap’a çok modern konutlar ve iş yerleri yapıldığını söyleyen Tanış, “Hoşap’ın 1. Etabı bitti. 28 dükkân 18 konut ile yapımı tamamlandı. Fakat peyzaj ve çevre düzenlemesini yağıştan dolayı yetiştiremedik. Bahar aylarında peyzaj çalışmalarını bitirip ikinci ve üçüncü etabında temellerini atacağız. Hedefimiz 2022 sonunda bitirmektir ”şeklinde ifade etti.

“BİRÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPAN HOŞAP’A BU GÖRÜNTÜLER YAKIŞMIYOR”
Hoşap’ın Van ve bölge için önemli bir belde olduğunu ayrıca tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyleyen Başkan Tanış, “Hoşap Osmanlının 500 yıllık bir beldesidir. İş yeri sahipleri bana darılmasın ama oradaki metruk yapılar Hoşap’ın kimliğine yakışmıyor.2014 yılında ben daha aday iken kimseyi kırmadan bu işi yürütmeyi kendime şiar edindim. Ben oraları kimsenin gönlü kalmadan herkesin rızasını alarak yapmak istiyorum. İnşallah o kardeşlerimizi de ikna ederek yolumuza devam edeceğiz. Eğer olmaz ise kanunun bana verdiği yetkiyi kullanmak zorunda kalırım ”şeklinde belirtti.
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem