Hayalet şehre dönen Van’da fırıncı ve eczaneler çalıştı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle Korona virüsü tedbirleri kapsamında Van başta olmak üzere 30 büyükşehrin tamamı ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Van Haberleri 11.04.2020 16:31:38 0
Hayalet şehre dönen Van’da fırıncı ve eczaneler çalıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Korona virüsü tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilen illerle ilgili alınan kararla fırın ve eczaneler tam gün çalıştı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2 gün süreyle il sınırları içinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından Van adeta hayalet şehre döndü. Yeni tip Korona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı başlamasının ardından Van'daki en işlek cadde ve sokaklarının boş kaldığı gözlemlenirken fırın ve eczaneler tam gün çalıştı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgenin ardından Van'da gece saatlerinde market, fırın ve akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluştururken, gün içerisinde ise sokak ve caddeler tamamen boş kaldı. 

Emniyet güçleri, yasağın başlamasının ardından kontrol noktaları oluşturdu. Ekipler, kentin birçok noktasında önlem alırken, izinli geçişler dışında gelen her vatandaş geri çevrildi. 

Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine rağmen çalıştıklarını ifade eden Eczacı Yasin Kardaş, “Bugün dışarı çıkma yasağı olduğundan dolayı dün ve bugün arasında işlerimizde büyük bir fark var. Van’da çoğu vatandaşımız hastaneye gitmeye korktukları için işlerde durgun geçiyor, dışarı çıkma yasağından sonra insanlarımız rahat bir şekilde gelip gidemedikleri için acil hastalar dışında kimse yok. Nöbetçi eczane uygulamasına geçmedik, normal günlerde olduğu gibi bütün eczaneler açık bugün, korona virüsü salgınından sonra eczane saatlerinin açılış ve kapanış saatleriyle ilgili düzenleme yapıldı. Önceden sabah 08.00, akşam 18.00 iken, pandemi salgınından sonra hafta için saat sabah 10.00, akşam 18.00 olmak üzere hizmet vermeyi sürdüreceğiz.” Dedi.

“HAYAT DEVAM EDİYOR”
Fırıncı Mehmet Emin Bilici ise, “Gece ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte yoğunluk yaşadıklarını ifade ederek, “Gece ekmeği yetiştirmekte sıkıntı yaşadık. Ancak sabah normal günlerde olduğu gibi işlerimizin başına geçtik. Hayat devam ediyor. Vatandaşlar rahat bir şekilde gelip ekmeğini alabiliyor. Gece saat 2-3’e kadar baya yoğunduk ama daha sonra kulluk güçleri tarafından kalabalık dağıtıldı. Sabah tekrar insanlar ekmeğini almak için geldi.” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem