Havalimanı ve otogarda bayram sessizliği

Van’da Ramazan Bayramına bir gün kala otogar ve havalimanında beklenen bayram yoğunluğu yaşanmadı.

Van Haberleri 24.06.2017 09:46:47 0
Havalimanı ve otogarda bayram sessizliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.06.2017 09:46

Ramazan Bayramına bir gün kala Türkiye’nin birçok yerinde havaalanları ve otobüs terminallerinde yoğunluk yaşanırken, Van’da beklenenin aksine Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Ferit Melen Havalimanı’nda yoğunluk yaşanmadığı gözlendi. Havalimanında bir firma dışındaki firmalar ek sefer düzenlemezken, otobüs terminalinde ise sadece gelişlerin kısmen yoğun olduğu belirtiliyor. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, karayolu ulaşımında il bazlı ciddi bir yoğunluk yaşanmadığını belirterek, bunun tatil süresinin kısa olmasından kaynaklandığını söyledi.

 

“Uzun yola çıkacaklar nelere dikkat etmeli?”

 

Tuğrul, “Özellikle Ramazan Bayramı nedeniyle şehirlerarası yolculuk yapacak olan sürücülerimizden mutlaka trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istiyoruz. Hız sınırı noktasında dikkatli olmalarını ve mutlaka dinlenerek seyahat etmelerini öneriyoruz. Tatile ailesinin yanına ya da tatil beldesine gidecek olan arkadaşlar bunun kendileri için bir felaketle sonuçlanmaması adına dikkat etmelidirler. Dört saat araç kullandıktan sonra mola vermeleri gerektiğini unutmamalılar. Ayrıca eğer yolculuğa rağmen oruçlu iseler iftar saatine yakın seyahat etmemeleri ve iftardan sonra daha sakin bir şekilde seyahatlerine devam etmelerinde fayda vardır. Ayrıca şehirlerarası taşımacılık yapan şirketlerimizin sürücüleri bu noktada daha fazla dikkat etmeli ve vatandaşlarımızın güvenle seyahat etmeleri noktasında gerekli hassasiyeti göstermelidirler” şeklinde konuştu.

 

“Hava ulaşımında da ciddi bir yoğunluk yok”

 

Van Ferit Melen Havalimanı yetkilileri ise yaz tatili ve Ramazan Bayram nedeniyle olağan dışı bir yoğunluk yaşanmadığını belirterek, “Gidiş ve gelişlerde ciddi bir yoğunluğumuz yok. Rutin bir yoğunluktan söz edebiliriz. Bir şirketimiz dışında ek seferimiz yok. Vatandaşlarımız bilet bulma noktasında bir sıkıntı yaşamıyorlar. Şirketlerimiz de günlük uçuşlarını gerçekleştirmektedirler” bilgisini verdiler.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ