Haluk Levent'ten Van'a yardım eli

Vanlı Amcan aracılığı ile Van’daki ihtiyaç sahiplerine yardım eden Rock Sanatçısı Haluk Levent, Doğu ve Güneydoğu’da çıkacağı konserlerin gelirlerini, bu bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek için kullanacağ?

Van Haberleri 28.01.2018 21:23:23 0
Haluk Levent
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziya Türk’ün Haberi

 

600 bin adet satan ilk albümü "Yollarda Bulurum Seni” ile birlikte tanınan Rock Sanatçısı Haluk Levent birçok hayır konserine çıktı. Hayır konserlerinden elde edilen gelirle yüzlerce insana diyaliz ve solunum makinesi aldı.

 

VANLI AMCAN aracılığı ile Vanlı ihtiyaç sahiplerine de yardım elini uzatan Haluk Levent, şu ana kadar Van’da evi harabe durumda olan bir ihtiyaç sahibinin evini yaptırdı, yürüyemeyen üç engelliye akülü araba ve bir yatalak hastaya da otomatik yatak gönderdi.

 

Haluk Levent’in “hepimiz bir tarafta sen bir taraftasın, bu çalışmalarına devam et” dediği, sosyal medyada birçok işadamı ve hayır sahibi tarafından takip edilen VANLI AMCAN, hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturmaya devam ediyor.

 

VANLI AMCA NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da VANLI AMCAN hesabının ve hayır çalışmalarının nasıl ortaya çıktığı konusunda kamuoyunda gündeme gelen çeşitli iddialar üzerine VANLI AMCAN ile görüştük.

 

Yaklaşık bir yıldan bu yana sosyal duyarlılık çalışmaları ile Van’ın ve bölgenin gündemine oturan VANLI AMCAN hesabının, neden açıldığını VANLI AMCAN’dan dinleyelim; 

 

-Cumhuriyet caddesinde yağmurlu bir günde yürürken, Anne çocuğunu sert bir şekilde azarladığını gördüm ve ‘ne oldu, hayır olsun’ diye sordum.

 

Anne dertli bir şekilde “Devletin verdiği çocuk parasını almaya geldim, ancak para da yatmamış, çocuk da camdan tatlıyı gördü ve istedi. Almak için param yok, alamadım. Çocuk da hırçınlaşıp beni rezil etti. Bu nedenle azarlıyordum” dedi.

 

Çocuğa cebimdeki 7 liradan 5 lirasını verdim. Çocuk almak istemedi, annesi “al kızım Vanlı amcan” dedi ve kız aldı. Sonra “tatlı parası olmayan anne evinde ne yiyebilir, ne yapabilir” diye merak ettim ve takip ettim. Harabe bir evde oturduklarını gördüm, vicdanım rahatsız oldu ve evime dönerken gözlerim nemlendi. Eve geldim, “ne yapabilirim” diye düşünürken, annenin kızına verdiğim parayı alması için yabancı değil anlamında söylediği “VANLI AMCAN” ismi ile bir twitter hesabı açmak aklıma geldi. Hesabı açtım ve bu annenin durumunu paylaştım. İlk takipçim Haluk levent oldu ve benden telefon numaramı istedi verdim. Hemen aradı “Vanlı Amca Van’da mısın, bu aile nerede, Van merkezde mi? Bunu hemen yapalım” dedi.

 

Önce Haluk Levent olduğuna inanmadım. Çatak’taki Ganisipi Festivali’ne gelecekti, Haluk Levent “Söz veriyorum biz o evi yaptıracağız. Doğu ve güneydoğuda yapacağım konserlerin gelirlerini fakir fukaraya dağıtacağım” dedi. Konser için geldiğinde aileyi konsere götürdüm, aile ile görüştü ve İstanbul’a gittikten sonra evin bakım ve onarım parasını gönderdi, evi yaptırdık. Ben de o ablamızı ben şuyum buyum demedim, isminin Dilan olduğunu öğrendiğim o ablamız “Bunu götür Vanlı Amca’ya ver” diyerek bir tesbih verdi.

 

Sanatçı Haluk Levent; Dilan Mengü Ailesi’nin harabe olan evini yaptırdı. 7 yıldır gökyüzü göremeyen Halil Erdem amcaya, Melek Yıldız kardeşimize, Ahmet amcaya birer akülü araba gönderdi.  Yatalak hasta olan Ercan kardeşimize de otomatik yatak gönderdi. Yardımlarını sürdüren Sanatçı Haluk Levent'e duyarlılığı için teşekkür ediyorum.

 

Sanatçı Haluk Levent ile gerçekleştirdiğimiz yardım işbirliğinden sonra, Türkiye’nin birçok yerinden işadamları, kurum amirleri, sivil toplum temsilcileri, siyasetçiler takip etmeye ve benzer şekilde ihtiyacı olanları paylaştıkça destek vermeye başladılar. Böylece bir hayır zinciri oluştu.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİ NASIL BELİRLENİYOR, YARDIMLAR NASIL ULAŞTIRILIYOR?

VANLI AMCAN, ihtiyaç sahiplerinin nasıl belirlendiğini ve yardımların ne şekilde ulaştırıldığını ise şöyle anlattı;

 

İhtiyaç sahipleri ile ilgili bilgiler takipçiler üzerinden geliyor. İletişim numarası ve adresi alıyorum ve gidip yerinde inceliyorum. Gerçekten yardım edilmesi gerekiyorsa ihtiyaç sahibinin durumunu twitter üzerinden paylaşıyorum. Yardım etmek isteyen hayır sahipleri benimle iletişime geçiyor, ihtiyaç sahibinin iletişim bilgisi ve adresini veriyorum. Hayır sahipleri yardımları kendileri götürüp ihtiyaç sahibine teslim ediyor.

 

Bu şekilde, ihtiyaç sahipleri ile hayır sahiplerinin buluşmasına vesile oluyorum. Bu da her birimizin yapması gereken sosyal sorumluluk ve vicdani görevdir. Sosyal medyayı hayır işlerinin aracı olarak değerlendirmek, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde giderilmesini sağlıyor. Bu faaliyetlerim sonucunda hiçbir şahsi menfaatim olmadı, olmayacak da. Sosyal medya hesabımı idari veya bürokratik imtiyaz elde etmek için kullanmadım, kullanmayacağım da. VANLI AMCAN ismi ile hesabı açma niyetim doğrultusunda faaliyetlerim devam edecek. Yapılan yardımları sosyal medyada yardımı alan, yardımı yapan ve yapılan yardımları paylaştım. Paylaşımlarda varsa ilgililerin hesapları ile Van Valisini de etiketleyerek bilgilendirmiş oldum. Ben bir yardım kampanyası yapmıyorum, yardım organizasyonu da yapmıyorum. Sadece ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını hayırseverlere duyuruyorum, sağ olsunlar onlar da duyarlı davranıp gideriyor. Hayır sahiplerine de ayrıca teşekkür ediyorum.

 

Kaynak: Van Postası Haber

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem