Tarih: 10.07.2024 13:57

Van Halk Ekmeğine Zam Şoku: Bütçeler Zarar Görüyor. İşte açıklanan yeni fiyatlar!

Facebook Twitter Linked-in

Van'da ekmeğe yapılan zamları vatandaşların cebini yakmaya devam ediyor. Yakıt maliyetleri ve döviz kurlarındaki değişikliklerin ekonomiye etkisiyle, halk ekmeğin fiyatlarına yeni bir zam daha yapıldı. Şimdi gözler, Van'da güncellenen halk ekmek fiyat listesinde.

AKARYAKITTAN EKMEĞE YANSIYAN ZAM

Van'da yaşayanlar için ekonomik bir dönemde daha fiyat artışı haberi geldi. Akaryakıt fiyatlarındaki artışların etkisiyle ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar sebebiyle ekmeğe gelen zam, son zamanlarda yürürlüğe girmiş bulunmakta. Şubat ayında almış olduğu zam kararının ardından, mevcut durum, özellikle Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde satılan halka ait ekmeklerin fiyatlarında artışa yol açtı.

BELEDİYELER VE YÜKLENİCİ FİRMADAN ANLAŞMA

Yükselen maliyetler sebebiyle yerel belediyeler ve ilgili yüklenici firma arasında varılan yeni anlaşma doğrultusunda, Van'ın merkez üç ilçesinde satılan halk ekmeklerine 75 kuruş zam yapılması karara bağlandı.

YENİ HALK EKMEK FİYATLARI

Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar, Kahvaltıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Sabri Işık tarafından kamuoyuna açıklanan zam sonrasında, Van'daki halk ekmeğin yeni fiyatı 6 TL'den 6,75 TL'ye yükseldi. Önceden 7 TL olan ekmek fiyatının 8 TL'ye çıkarılmasının hemen ardından gerçekleşen bu zam, bölge halkının beslenme maliyetlerini doğrudan etkiliyor.

DİĞER EKMEK ÇEŞİTLERİNE DE ZAM

8 TL'den satışta olan Van çöreğinin fiyatı da artık 8,50 TL. Fakat sadece halk ekmeği ve çörek değil, aynı zamanda somun ekmek, kepekli ekmek, simit, kruvasan, açma, sarı buğday ekmeği ve tost ekmeği gibi diğer unlu mamul çeşitleri de zamlı fiyattan satılmaya başlandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —