Tarih: 08.10.2024 13:26

Van Hakkari Yolunun Can Damarı: Yüksekova Tüneli Açılıyor

Facebook Twitter Linked-in

YAPIM AŞAMASI SONA ERİYOR: YÜKSEKOVA TÜNELİNDE IŞIK GÖRÜNDÜ

Türkiye'nin doğusunu batısına bağlayan önemli kara yolu güzergahlarından, Yüksekova'yı Van-Hakkari karayoluna entegre eden ve ulaşım konforunu artırmayı hedefleyen T-1 tünelinde önemli bir aşama kaydedildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın denetiminde, 2019 yılında temeli atılan ve Yüksekova ilçesine 34 kilometre uzaklıkta yer alan proje kapsamında, 3 bin 965 metre uzunluğundaki T-1 tünelinde asfaltlama ve aydınlatma işlemlerinin sonuna gelindi. Tünelin yanı sıra proje kapsamında inşa edilen 3 viyadük ve diğer sanat yapılarının toplamda 16,3 kilometreyi bulduğu kaydedildi.

GÜVENLİ YOLCULUK İÇİN SİL BAŞTAN: YENİKÖPRÜ OLUMSUZ ANILARINI SİLECEK

Daha önce "ölüm yolu" olarak adlandırılan ve Yüksekova-Van-Hakkari üçgeninde bulunan Yeniköprü yolu bölgeye yapılan yatırımlarla sürücülere güvenli ve konforlu bir alternatif sunacak. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ve Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Yiğit'te yer alarak son durumu gözlemledi ve çalışmaların bitme aşamasına geldiği bilgisini paylaştı.

TOPRAĞA DEĞİL, İNSANA YATIRIM: YÖRE HALKI MODERN YOLA KAVUŞUYOR

Projenin bölge halkı için büyük önem taşıdığını vurgulayan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, projede emeği geçenlere teşekkürlerini iletirken, yapım aşamasında olan tünelin tamamlanmasının ardından hem zamandan hem de akaryakıttan tasarruf sağlanacağını dile getirdi. Bölge halkının ulaşım konforunun artacağını ve yolculukların daha güvenli hale geleceğini belirtti. Özdemir, tünelle birlikte bölge ekonomisinin de canlanacağına dikkat çekerek, projenin tamamlanmasını sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —