Hak-İş Konfederasyonu Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu: Ali Erbaş yalnız değildir

Cuma Hutbesinde Kur'an-ı Kerim'den okuduğu ayetler hakkında İnsan Hakları Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulan ve Ankara ile İzmir Barosu'nun açıklamasında hakaret edilen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş&#

Van Haberleri 30.04.2020 15:37:19 0
Hak-İş Konfederasyonu Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu: Ali Erbaş yalnız değildir
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

İnsan Hakları Derneği; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde Kur’an-ı Kerim’den okuduğu ayetler hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Barosu ve İzmir Barosu’nun yazılı açıklamasında, Prof. Dr. Erbaş üzerinden İslam’a, Müslümanlara ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayetlere hakaret edildi.

Siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, avukatlar ve gazeteciler; İnsan Hakları Derneği (İHD); Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunması ile Ankara ve İzmir barolarının açıklamalarına tepki gösterdi.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu İHD’ye tepki göstererek Ali Erbaş’ın yalnız olmadığını söyledi.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ramazan'ın ilk Cuma Hutbesinde Allah'ın hükmünü hutbede irat ettiği için sözde İHD Ankara Şubesi. Diyanet İşleri Başkanımız hakkında suç duyurunda bulunuyor, bazı barolarda kınama mesajları yayınlıyor. Selam olsun, İlayı-ı Kelimetullah davasının davacılarına. Ali Erbaş yalnız değildir.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem