Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Doğramacı; 'Aynı kaynakla daha çok iş ve daha güzel bir kent yapıyoruz

Van’ın Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, düzenlediği toplantıda çalışmaları hakkında bilgi verirken, Şu anda bir yılda yaptığımız iş, bizden öncekilerin 3 yılda yaptığının kat be kat üzerindedir??

Van Haberleri 29.03.2018 11:42:10 0
Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Doğramacı;
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.03.2018 11:42

Gürpınar Belediyesince mahallelere yeni yolların açılmasına ilişkin toplantı düzenlendi. Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Doğramacı, kenti eski görüntüsünden kurtararak estetik bir şehir kimliği kazandırmayı amaçladıklarını anlattı. 2001 yılında imar planı uygulandığını ve belediye başta olmak üzere kimsenin bu imara ilişkin çalışma yürütmediğini kaydeden Doğramacı, “Yaptığımız bütün işler önceki senelerde gelen aynı kaynaklar ile gerçekleşiyor. Aslında biz burada bu kadar işin yapılabilabilecegini gösterdik. Sizin kaynaklarınızı boş yere harcayanları bilmeniz için söylüyorum. Şu anda bir yılda yaptığımız iş, bizden öncekilerin 3 yılda yaptığının kat be kat üzerindedir. Ama bilinmesi gerekiyor ki artık açılmayan yolların açılması gerekiyor. Bu yolları şimdi açmalı ve çalışmalarımızı yapmalıyız. Şehrimizin ve mahallelerimizin bu yollara ihtiyacı var. Gürpınarlı olan herkesin de bu dönüşüme katkı sağlaması gerekiyor. Bu düzenlemeleri yapmak kolay değil, ancak ilçemizin şehir hüviyetine kavuşması için belediyemiz belediye gibi, vatandaşlarımız da şehre karşı sorumluluklarının farkında olan bir şehirli gibi hareket etmesi gerekiyor. Yarın bu düzenlemeleri yapmak ihtiyacı artacak ancak yapılması bugünden daha zor hale gelmiş olacak” dedi.


Vatandaşların belediye hizmetlerini hak ettikleri şekilde almalarını istediklerini kaydeden Doğramacı, “En önemli problemimiz vatandaşlarımızın problemlerini en kısa zamanda çözebilmektir. Şuan mahallemizin ve şehrimizin bir problemi var. Bunun içinde bize düşeni yapmak istiyoruz. Biz bu hizmetlerimizi yaparken belediyemize zerre kadar giren ekstra maddi bir kaynak yok. Geçen yıl ne geliyorsa, ondan önceki senelerde ne geliyorsa, şimdi de aynı kaynak gelmeye devam ediyor. Yaptığımız bütün işler kendi kaynaklarımız ile gerçekleşiyor. Aslında biz burada kendi imkânlarımızı gerekli yerlerde kullandığımızda nelerin yapılabileceğini gösterdik. Bunu da sizin kaynaklarınızı boş yere harcayanları bilmeniz ve görmeniz için söylüyorum. Şuan da bizim bir yılda yaptığımız iş bizden öncekilerin yaptığının kat be kat üzerindedir. Bize gelen paranın kuruşu kuruşuna hesabını yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz burada kendi imkânlarımızı ve kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.


Devletin dağa giden kaynağı kesmek için görevlendirilmesinin yapıldığını anımsatan Doğramacı, “Ama bizler burada kalıcı değiliz. Sizler bu şehrin sahipleri olarak kentin güzelleşmesi ve estetik bir görüntüye kavuşması için bizlere destek vermeniz lazım. Devletimizin bize verdiği yetkiyle hepimiz bu kenti güzel bir şehre dönüştürmek için sorumluluklarımızın farkında olarak hareket etmeliyiz" şeklinde konuştu.


Toplantıya katılan Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine yolların açılması halinde mahallelerinin nasıl bir yer olacağı ve yapılacak alt ve üst yapı hizmetleri anlatıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ