Gürpınar Belediyesi öğrencileri 3D sinemayla buluşturdu

Van’ın Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış Tarafından Eğitim Çağindaki Çocuklarin Sinema Kültürü Kazanmaları Ve Teknolojinin Getirdiği Yenilikleri Keşfetmeleri Amacıyla İlçedeki Okullarda 3d Sinema Gösterimi Başladı.

Van Haberleri 10.12.2019 09:36:37 0
Gürpınar Belediyesi öğrencileri 3D sinemayla buluşturdu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.12.2019 09:36

Van’ın Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış tarafından eğitim çağındaki çocukların sinema kültürü kazanmaları ve teknolojinin getirdiği yenilikleri keşfetmeleri amacıyla ilçedeki okullarda 3D sinema gösterimi başladı.

Kültür sanat etkinliklerini okullara taşıyan Gürpınar Belediyesi, ilk 3D sinema gösterimini Bozyiğit Ortaokulundaki öğrencilerle buluşturdu. İlk kez üç boyutlu sinema izleyen öğrencilerin sevinçleri yüzlerine yansıdı. 3D Sinema projesi ile öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini ve sosyalleşmelerini hedeflediklerini belirten Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Buradaki amacımız, çocuklarımızın sosyal hayata karışarak eğitim hayatlarını en iyi şekilde yaşayabilmelerine katkıda bulunmaktır” dedi.

Gürpınar Belediyesi olarak ilçedeki okulların fiziki şartlarını iyileştirmenin yanında hayata geçirdiğimiz projelerle öğrencilerin sosyal hayata daha fazla katılmalarını amaçladıklarını kaydeden Başkan Tanış, “Çocuklarımızı mutlu etmek bizlerin en büyük görevidir. Bizler de bu kapsamda projeler üreterek hiç sinemaya gidememiş çocuklarımızı sosyal belediyecilik anlayışıyla kültür ve sanat etkinliklerimizle buluşturuyoruz. Projemiz kapsamında patlamış mısırını alan öğrencilerimiz, 3 boyutlu sinema gözlüğünü takarak kendilerini farklı bir ortamda bularak özel hissediyor. Çocuklarımızın gülen yüzü bizim çalışma azmimizi daha da arttırıyor. Bu tür etkinliklerin kırsal mahallelerdeki çocuklar için ayrı bir önem sahip olduğunu biliyoruz. Bu anlamda yapacağımız proje ve çalışmalarla her bireye hitap edecek bir belediyecilik ortaya koymaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ