Gürpınar Belediyesi kültürel mirasa sahip çıkıyor

Van’ın Gürpınar Belediyesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Hoşap Kalesi’nde Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından başlatılan kazı ve restorasyon çalışmalarına destek veriyor.

Van Haberleri 16.08.2017 10:37:16 0
Gürpınar Belediyesi kültürel mirasa sahip çıkıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.08.2017 10:37

Van-Hakkari karayolunun 60. kilometresinde yüksek kayalıklar üzerine kurulu olan kartal yuvası görünümüyle ilgi çeken kalede, 2007 yılından bu yana Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları bu yıl da devam ediyor. Kültürel mirasın korunması ve geleceğe taşınması için Gürpınar Belediyesi de çalışmalara destek veriyor.

 

Kalede çalışmalara katılan ekip için belediye tarafından tam donanımlı bina tahsis edildi. Kazılarda çıkan tarihi buluntuların da sergilendiği bina, kazı çalışmaları boyunca ekibin hizmetine sunulacak.

 

Öte yandan, ekipler itfaiye araçlarıyla belirli günlerde kaleye su taşıyarak, çalışmaları kolaylaştırıyor.

 

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, ilçedeki tarihi yapıların korunması için çalışma yürüttüklerini vurguladı. İlçenin tarihi yönden zenginliğine dikkat çeken Doğramacı, "İlçemiz sınırları içerisinde birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bunların bir kısmında restorasyon ve kazı çalışmaları devam ediyor. Bizler de bu çalışmaların sağlıklı yürütülmesi için gerekli destekleri veriyoruz. Nitekim bu tarihi yapılar ilçemizin turizminin gelişmesine önemli katkı sağlıyor" dedi.

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top da; 10 kişilik arkeolog, sanat tarihçi, mimar ve restoratörlerden oluşan bir ekiple çalışmaya başladıklarını ifade ederek, “Gürpınar Belediyesi tarafından ekibimizin konaklaması için gerekli destek verildi. Bize tahsis edilen binada tarihi buluntuları sergileme fırsatı da bulduk. Burayı şimdilik küçük bir müze olarak da kullanıyoruz. Bu nedenle Gürpınar Belediyesine desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ