Gürpınar Belediyesi GİMER ile sıcak yuvaya kavuşturdu

GÜRPINAR BELEDİYE BAŞKANI HAYRULLAH TANIŞ, 40 GÜN GİBİ KISA BİR SÜREDE TAMAMLADIĞI EVİN ANAHTARINI ZEYTİN YILMAZ'A TESLİM ETTİ.

Van Haberleri 12.11.2020 09:06:16 0
Gürpınar Belediyesi GİMER ile sıcak yuvaya kavuşturdu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.11.2020 09:06

Van’ın Gürpınar ilçesinde damı, kapısı ve penceresi olmayan evde yaşam mücadelesi veren Yılmaz ailesi, Gürpınar İyilik Merkezi (GİMER) projesiyle sıcak yuvalarına kavuştu.

Gürpınar ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde 10 kişilik nüfusuyla ikamet eden Mehmet Yılmaz, GİMER ile yeni yuvasına kavuştu. Yılmaz ailesine evinin anahtarını teslim eden Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, 40 gün gibi kısa bir sürede evi tamamlayarak aileye teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Tanış, “Yaklaşık 40 gün önce sahadaki ekiplerimiz; damı, kapısı ve penceresi olmayan harabe bir evde bir ailenin yaşadığını söylediler. Bizde ekiplerimizle birlikte sabahın erken saatlerinde buraya intikal ettik ve gerçekten damsız, kapısız evde insanlarımızın yaşadığını gördük. 35 gün gibi kısa bir sürede ailemize evlerini yaptık ve teslim ettik” dedi.

Maddi durumu olmayan vatandaşlara ev yapmanın ak belediyeciliğin bir görevi olduğuna vurgu yapan Tanış, “Bu bizim insan olarak görevimizdir. Aynı zamanda ak belediyecilik ve sosyal belediyeciliğin bir sorumluluğudur. Eğer insanlarınız damsız bir evde yaşıyorsa, sizin lüks yerlerde yaşama hakkınız yoktur. Bunu ifa ettiğimiz için, bunun gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlçede aynı durumda olan başka ailelerin de olabileceğini düşünerek sürekli gezdiklerini ve araştırdıklarının altını çizen Tanış, “Geziyoruz, görüyoruz. Şu ana kadar birçok aileye inşaat malzemesi yardımında bulunduk ve evlerine kavuşturduk. Burayı da Osman amcamıza teslim ettik. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Evine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Osman Yılmaz ise Gürpınar Belediyesinin kendisine yönünü çevirdiğini ifade ederek, “Allah devletimize zeval vermesin. Sebep olan herkese çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah kimseyi evsiz bırakmasın” dedi.

Osman Yılmaz’ın eşi Zeytin Yılmaz da, yıllardır evsiz olduğunu belirterek, “8 çocuğum var, kocam çalışamıyordu. Binlerce teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kurdele kesiminin ardından evine giren Yılmaz ailesi, sıcak bir yuvaya kavuşmanın keyfini yaşadı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ