Gürpınar Belediye Başkanı Tanış, gençlere verdiği istihdam sözünü tutuyor: İkinci fabrikanın protokolü imzalandı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile Gürpınar Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan “Gürpınar Ayakkabı Üretim Atölyesi Projesi” kapsamında protokol imza töreni yapıldı. Yapılan protokolle Gürpınar ikinci ayakkabı ü

Van Haberleri 10.12.2020 13:20:17 0
Gürpınar Belediye Başkanı Tanış, gençlere verdiği istihdam sözünü tutuyor: İkinci fabrikanın protokolü imzalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile Gürpınar Belediyesi arasında imzalanan protokolle hayata geçirilecek olan ikinci ayakkabı fabrikasında 300 kişilik bir istihdam olanağı sağlanacak ve yıllık 360 bin çift ayakkabı üretilecek. 3 milyon 950 bin TL’ye mal olacak olan projenin 2,5 milyon lirası DAKA tarafından finanse edilecek.

2019 yılında seçim çalışmalarında verdikleri sözleri tek tek yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, gençlerin kahvehane köşelerinde hem bedenen, hem de fikren zehirlendiklerini müşahede ettiklerini ve bunun önüne bu tür yatırımlarla  geçeceklerini söyledi.

Kendi imkanlarıyla yaptıkları birinci ayakkabı fabrikasının bir ay içerisinde faaliyete geçeceğini ve 600 kişinin burada istihdam edileceğini belirten Başkan Tanış, ikinci fabrika ile bu sayının bin 71’i bulacağını ifade etti.

“GENÇLERİMİZİN HEM BEDENEN ZEHİRLENDİĞİNİ GÖRDÜK, HEM DE FİKREN ZEHİRLENDİKLERİNİ MÜŞAHEDE ETTİK”

Bölgenin en büyük sorunun işsizlik ve istihdam olduğunu belirten Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ”2019 yerel seçimlerinde yapmış olduğumuz seçim çalışmalarında aslında bölgenin en büyük sorununun yoldan ve sudan ziyade, işsizlik ve istihdam olduğunu gördük. Hatta şehir merkezinde gezdiğimizde gençlerimizin tamamının okey salonlarında iki yönlü zehirlendiğinin farkına vardık. Bu proje o gün orada öyle gelişti. Çünkü gençlerimizin hem bedenen zehirlendiğini, hem de fikren zehirlendiklerini gördük. Bize belediyenin fabrikayla ne işi var. Sizin işiniz fabrika değil, yoldur, parke taşıdır, temizliktir diye söylüyorlar. Ancak biz aynı zamanda sosyal belediyeciliğin gereği olarak böyle bir sorumluluğu da almak zorundayız. Gençlerinizi siz manen hazır hale getirseniz bile, madden hazır hale getiremediğiniz zaman o gençlerinizi kaybediyorsunuz. Benim her zaman söylediğim bir söz var; Siz şehirlerinizi inşa ederken, gençlerinizi ihya edemezseniz, ihya edemediğiniz gençleriniz inşa ettiğiniz şehirleri başınıza yıkar. Bölgemizde bunları yıllardır fazlasıyla yaşamış olduk” ifadelerini kullandı.

“ÜÇÜNCÜ FABRİKA İLE BİN 500 İSTİHDAMI HEDEFLİYORUZ”

Kendi imkanlarıyla yaptıkları ilk fabrikanın 1 ay sonra faaliyete gireceğini vurgulayan Başkan Tanış, “Gençliğe yönelik, istihdama yönelik bu projemiz ile inşallah bugün 2’ncisinin imzalarını attık. Birinci fabrikamız 1 ay sonra faaliyete girecek ve 600 kardeşimiz orada istihdama başlayacak. Buda dolaylı olarak 5 bin nüfusun faydalanması demektir. İkinci ayakkabı fabrikamızı DAKA Başkanımızla geçen yıl görüşmüştük. Sağ olsun kendileri üstün çaba sarf ettiler. Gerek Halil İbrahim Güray, gerek Sanayi Teknoloji Bakanımız ve DAKA’nın Ankara’daki başkanları buna ilgi gösterdiler ve gerekli desteği çıkardılar. Tabi eş finansman olarak Gürpınar Belediyesi yapıyor. Birinci fabrikayı biz tamamen kendi imkanlarımızla yaptık. Gürpınar Belediyesi’nin öz kaynağı ile yaptık. İkinci fabrikamızı DAKA işbirliği ile yapıyoruz. Allah nasip ederse bugün-yarın üçüncü fabrikamızın da dilekçesini DAKA’ya sunmuş olacağız. Çünkü biz 1000 istihdam sözü vermiştik. Birçok kişi sadece seçim vaadidir dedi. Allah’a şükür bu iki fabrika ile 1000 kişilik istihdam alanını tamamlıyoruz. Hatta bin 71 dedik ki özel bir anlamı olsun diye. Üçüncü fabrika ile bin 500 istihdamı hedefliyoruz. Sadece burada değil artık Hoşap Merkez’de de istihdama yönelik bir fabrika açmayı planlıyoruz” dedi.

“GÜRPINAR COĞRAFİ OLARAK VAN’IN 4’TE BİRİDİR”

Hem sosyal belediyecilik, hem hizmet belediyeciliği hem de gönül belediyeciliğini bir arada yaptıklarını belirten Başkan Tanış, “Bunun yanında diğer belediye hizmetlerimizi de aksatmadan yapıyoruz. Çünkü Gürpınar coğrafi olarak Van’ın 4’te biridir. 4 bin 130 kilometre karesiyle Türkiye’nin en büyük ilçesidir. Yıllardır hizmetin kaybolduğu böyle bir ilçede hizmet vermek ve diğer şartları da yerine getirmek çok kolay değil. Ama ekibimizle, arkadaşlarımızla bunu başarıyoruz. 2014-2019 yılları içerisinde yapılan parke taşının biz daha fazlasını 1,5 yılda yaptık. Bu şunu gösteriyor ki AK Belediyecilik çalışmaları ile Gürpınar'ın kayıp yıllarının ne kadar olduğu ve bu milletin neler kaybettiğini gözlemleyebiliyoruz. Diğer alanlarda da çalışmalarımız devam ediyor. Hem sosyal belediyecilik, hem hizmet belediyeciliği hem de gönül belediyeciliği bir arada yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde herkesin malumu evsiz ailelere ev yapıp teslim ettik. Bu gönül belediyeciliğidir. Bu kendi vatandaşının derdiyle dertlenmektir. Bu projelerimiz bittiği zaman Gürpınar Van’da her alanda kendisini fazlasıyla fark ettiren bir belediye olduğunu ortaya çıkaracaktır” diye konuştu.

“BİZDE ONA, BUNA PEŞKEŞ ÇEKİLEN İHALELER OLMADI VE OLMAYACAKTIR”

Millette söz verdikleri gibi hareket ettiklerini belirten Başkan Tanış, “Gürpınar Belediyesi sadece işle, yatırımla ve icraatla ön plandadır, gündemdedir. Başka konularla gündemde değil. İşimizi severek yapıyoruz. Doğru yapıyoruz. Millete söz verdiğimiz gibi hareket ediyoruz. Bütün ihalelerimiz e ihaledir ve açık ihaledir. Bizde davetiye usulü, ona, buna peşkeş çekilen ihaleler olmadı ve olmayacaktır. Buda benim özellikle vatandaşa sözümdür. Bu sonuna kadar da böyle gidecektir. Milletin kaynaklarını millete kullandığınızda böyle fabrikalar yapabiliyorsunuz. İşte Hoşap projesi gibi devasa bir projeyi yapabiliyorsunuz. Çünkü geçmiş dönemde hesap ettiğimizde aradaki bu ihale farkları 10 milyonlarca rakamla telaffuz edilebiliyor. Bu milletin cebinde kaldığında her türlü işi, istihdamı da yaratmış oluyorsunuz. Projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“VAN ÖZELLİKLE SON YILLARDA HAZIR GİYİMDE, TEKSTİLDE ÖNEMLİ BİR MESAFE KAT ETTİ”

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray törende yaptığı açıklamada, Gürpınar’da ayakkabı üretiminde marka olmayı hedeflediklerini belirterek, “Bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın uygulamakta olduğu cazibe merkezlerinin destekleme programı kapsamında Gürpınar Belediyemizin ajansımız koordinasyonunda hazırlayıp bakanlığa sunduğu Gürpınar Ayakkabı Üretim Atölyesi’nin proje imza törenindeyiz. İnşallah projenin yapımına Gürpınar Belediyemiz kısa bir süre içerisinde başlayacak. Projenin toplam bütçesi 3 milyon 950 bin TL. Bunun 2,5 milyon lirası ajansımız tarafından finanse ediliyor. Diğer kısmı ise Gürpınar Belediyemiz tarafından eş finansman olarak bırakılacak. 4 bin metrekarelik tek katlı bir ayakkabı fabrikası inşa edilecek. Projenin tamamlanmasıyla beraber yaklaşık 300 kişilik bir istihdam hedefleniyor. Yıllık 360 bin çift ayakkabı üretilmesi hedefleniyor. Bilindiği gibi Van özellikle son yıllarda hazır giyimde, tekstilde önemli bir mesafe kat etti. Gürpınar ilçemizde de ayakkabı üretiminde bir marka olmayı hedefliyoruz. Bu hedefe Gürpınar ilçesi Gürpınar Belediyesi vasıtası ile emin adımlarla ilerliyor. Belediyemiz kendi imkanlarıyla ilk fabrikasını inşa etti. Bizim desteğimizle de ikinci fabrika binası yapılıyor. Bunların başarılı ve sürdürülebilir olması durumunda devamının geleceğine inanıyorum. Emeği geçenleri kutluyorum. Proje hayırlara vesile olsun” dedi.

Daha sonra Başkan Tanış ve DAKA Genel Sekreteri Güray, Gürpınar Belediye’nin kendi imkanlarıyla yapmış olduğu fabrikayı gezdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem