Van Gurme Şöleni Kapılarını Açıyor: Mutfak Sanatlarına Doyacağız!

Van Gurme Fuarı yine gastronomi tutkunlarını ağırlayacak.

Van Haberleri 4.09.2024 12:14:00 0
Van Gurme Şöleni Kapılarını Açıyor: Mutfak Sanatlarına Doyacağız!
Tarih: 04.09.2024 12:18 Güncelleme: 07.09.2024 00:17

Van'da gastronomi rüzgarları yeniden esmeye başlıyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen Van Gurme ve Gastronomi Fuarı, bu yıl 12-15 Eylül tarihleri arasında ikinci kez kapılarını ziyaretçilere açacak. Geçtiğimiz yıl büyük bir başarıyla ilkini gerçekleştiren ve gastronomi tutkunlarının yoğun ilgisini çeken fuar, bu yıl da aynı coşku ve heyecanı yaşatmayı hedefliyor.

FUARDA NELER OLACAK?

Geçen yıl 27'si yerli olmak üzere toplamda 39 firmanın katıldığı ve 22 bin 875 kişinin ziyaret ettiği fuar, bu yıl da birbirinden farklı ürün gruplarını ve lezzetleri ziyaretçilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Van'a özgü coğrafi işaretli ürünler ve benzersiz tatların sergileneceği fuar, yemek, bakliyat, hububat gibi birçok kategorideki ürünlerle zenginleşecek.

ÖNCEKİ YILIN LEZZETLERİ AKILLARDA KALDI

Önceki yılda, Sengeser, Ayran Aşı, Tandırda Van Balığı ve Van Pastası gibi coğrafi işaretleri olan veya işaret başvurusu süreci devam eden pek çok lezzetin tanıtımı yapıldı. Bu lezzetler, fuarı ziyaret edenlere ikram edilerek büyük beğeni kazanmıştı.

HAZIRLIKLAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

12-15 Eylül'de düzenlenecek Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı için Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın yanı sıra Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi ve birçok kuruluş gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Fuar, geniş bir katılımcı kitlesine ev sahipliği yapacak, nihai tüketicilerden sektör profesyonellerine kadar birçok grubu bir araya getirecek.

GASTRONOMİ TURİZMİNE KATKI SUNMAK AMACINDALAR

Gastronomi festivalleri ve yöresel ürünlerin tanıtımının yapıldığı bu tür etkinlikler, turizmin çeşitlendirilmesine ve destinasyonların turistik değerlerinin artırılmasına büyük katkı sunuyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası da bu doğrultuda harekete geçerek, bölgesel ve bölgeye özgü ürünleri tanıtmak için bu fuarı düzenliyor. Fuar, hem Van'ın hem de bölgenin turizm potansiyeline katkı sunmayı hedefliyor.

FUARIN RENKLI BAŞLICA AKTIVITELERI

Katılımcılarına benzersiz bir deneyim vaat eden fuar, çeşitli etkinliklerle Van'ın ve bölgenin tanıtımını yapmayı hedefliyor. Yapılacak kısa film ve reklam çalışmalarıyla katılımcı firmaların tanıtımı ve bilinirliğini artırma amacı da taşıyor. Fuar kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin yanı sıra seminerler, söyleşiler ve yarışmalar ile fuarın dolu dolu geçmesi amaçlanıyor.

KONUK İLLER VE KATILIMCI KURULUŞLAR

Bu yılki fuarda Trabzon Ticaret Sanayi Odası ve Antakya Ticaret Sanayi Odası konuk il olarak yer alacak. Ayrıca Diyarbakır, Kars, Balıkesir Edremit ve Bingöl gibi birçok ilin ticaret ve sanayi odaları ile Van YYÜ, Van OSB ve Van İŞGEM gibi önemli kuruluşlar da fuarda yer alacak.

GİRİŞİMCİLERLE BULUŞMA VE EĞLENCE DOLU ANLAR

Fuarda ayrıca girişimcilerle buluşmalar, konserler ve çocuk şenlikleri gibi sosyal etkinlikler de gerçekleştirilecek. Kapsamlı bir etkinlik programıyla ziyaretçilerine hem bilgi hem de eğlence sunmayı hedefleyen fuar, "en güzel peynir yarışması" gibi renkli yarışmalara da ev sahipliği yapacak. 4 gün sürecek olan Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı'nın bu yıl da her kesimden ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi