Göz'de 'Keratokonus' tedavisi

Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Baran Bari İlhan, keratokonusta crosslink (CCL) tedavisi ile hem hastalığın ilerleyişinin durdurulduğunu hem de görme yetisinin arttırılabildiğini söyledi.

Van Haberleri 23.02.2017 09:44:13 0
Göz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.02.2017 09:44

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Op. Dr. Baran Bari İlhan, keratokonus hatalığının bu yörede daha yoğun görüldüğüne dikkat çekerek, “Keratokonus; gözün kornea dediğimiz tabakasının ilerleyici bir hastalığıdır. Bu hastalığın geçmişte ilerlemesini durdurulamaması söz konusu olduğu için bu grup hastalarda göz nakline kadar gidebilen bir süreç söz konusuydu. Ancak son yıllarda bu hastalığın ilerlemesini durdurabilen crosslink (CCL) dediğimiz bir tedavi alternatifi ortaya çıktı” dedi.
Bu tür hastalıkların teşhisinin göz doktorları tarafından kornea tomografi dediğimiz bir çeşit gözün haritasını çıkararak yapılabildiğini hatırlatan Dr. İlhan, düzenli göz muayenelerinin önemine dikkat çekti. Son yıllarda keratokonusta crosslink (CCL) denilen ışın tedavisi geliştirildiğini aktaran Dr. Baran Bari İlhan, bu sayede hem hastalığın ilerleyişinin durdurulduğunu hem de görme yetisinin arttırılabildiğini belirterek, “Bu tedavi yöntemi kliniğimizde de uygulanmaktadır. Buna ilaveten keratokonus hastalığı olanlarda biz crosslink (CCL) tedavisi uyguladığımızda ilerlemeyi durdurduktan sonra görme rehabilitasyonu dediğimiz görmelerini arttırmaya yönelik çalışmalar yapmaktayız. Bu sayede kornea kalınlığı uygun olan hastalarımızda crosslink ve laser tedavisini beraber yaparak hem ilerleme durduruyor hem de görme artışı sağlanabiliyor” ifadelerini kulandı.
Urartu Göz Merkezi olarak bugüne kadar son derece olumlu sonuçlar aldıklarını anlatan Dr. İlhan, “Bugüne kadar aldığımız sonuçlarda gayet yüz güldürücüdür. Tabi bunu bütün keratokonus hastalarına uygulayacağız diye bir şey söz konusu değil. Hastayı değerlendirdikten sonra crosslink PRK dediğimiz bir laser tedavisi uyguluyoruz. Bu sayede kişinin hem hastalığının ilerlemesi durduruluyor hem de gözlük, lens ya da halka gibi alternatiflere gerek kalmadan görebilir hale geliyor. Bunu da ilimizde Urartu Göz Merkezi olarak başarılı bir şekilde uygulamaktayız” diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ