Van Gölü'nün Sahilleri Çöp Gibi : Vatandaşların Duyarsızlığı Maviliği Karartıyor

Van Gölü sahilleri çöp değil, bakım ve temizlik istiyor.

Van Haberleri 27.08.2024 12:07:00 0
Van Gölü
Tarih: 27.08.2024 12:13

Van Gölü'nün eşsiz doğal güzelliklerine sahip sahilleri, yaz sıcaklarının etkisi ve piknik yapmaya gelen vatandaşların artmasıyla birlikte çöp sorunuyla mücadele etmeye devam ediyor. Van ilinde, Temmuz ayı ile birlikte sıcaklıkların artış göstermesi, vatandaşların Van Gölü kıyılarını mesire yeri olarak tercih etmelerine neden oldu. Ancak bu durum, bölgede çevre kirliliğinin de artmasına yol açtı. Vatandaşların büyük bir kısmı, piknik sonrası biriktirdikleri çöpleri, sahil kenarına bırakarak doğanın zarar görmesine sebebiyet veriyor.

TUŞBA'NIN MAVİ BAYRAKLI PLAJLARI ÇÖPLERLE DOLUYOR

Van il merkezine yakın Tuşba ilçesinin Mavi Bayraklı Plajlarını, Mollakasım ve Amik sahillerini tercih eden vatandaşlar, ne yazık ki bu alanları çöplerle doldurdu. Özellikle yaz aylarında artan piknik etkinlikleri sonucunda çevre kirliliği ciddi bir problem haline geldi.

 

SESSİZ KALIYORLARSA SAHİLLER ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞÜYOR

Temmuz ayının başlangıcıyla birlikte artan ziyaretçi sayısı, Van Gölü kıyı şeridini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bazı katılmayan vatandaşların piknik sonrası çöplerini sahilde bırakarak etrafa özensiz bir şekilde atması, Mavi Bayraklı Plaj, Mollakasım ve Amik sahilleri başta olmak üzere Van Kalesi'nin hemen arkasındaki sahilleri de ciddi bir çöp sorunu ile karşı karşıya bırakıyor.

PİKNİKÇİLERDEN ÇEVREYE SAYGI ÇAĞRISI

Bölge halkından bazı duyarlı vatandaşlar, diğer piknik yapmaya gelenlere temiz bir çevre için çöplerini doğru şekilde atma konusunda çağrıda bulundu. Özellikle Mollakasım, Ayanis hattı gibi popüler sahil şeritlerinde yaşanan bu durum, tüm Van Gölü kıyıları için geçerli bir çöp kirliliğine işaret ediyor.

 

VAN GÖLÜ'NE SAYGI KAMPANYALARI ÇELİŞKİ YARATIYOR

Bir yandan Van Gölü'nün doğal güzelliklerini koruma kampanyaları düzenlenirken, diğer yandan aynı bölgenin sahillerinin piknikçiler tarafından kirletilmesi dikkat çekiyor. Vatandaşların bu çelişkiye düşmemesi ve sahillerin temiz tutulması için daha büyük bir hassasiyet gösterilmesi bekleniyor. Belediyelerden de sahillerdeki çöplerin daha sık toplanması ve temizliğe daha fazla dikkat edilmesi isteniyor.

 

BELEDİYELERDEN SAHİL TEMİZLİĞİNE DAHA SIKI DÜZEN

Yaz boyu devam eden çöp kirliliği, belediyelerin temizlik çalışmalarını daha düzenli yapması gerektiğini gözler önüne seriyor. Sahillerdeki çöp sorunu, ciddi boyutlara ulaşmasıyla birlikte vatandaşların büyük bir sorumluluk taşıdığı ve belediyelerin de bu konuya daha fazla eğilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Van Gölü sahillerini bu kötü görüntüden kurtarmak için herkesin elinden geleni yapması beklenirken, vatandaşlar temiz bir çevre için belediyelerin düzenli çevre temizliği yapmasını ve sahilleri çöplerden arındırmasını talep etmeye devam ediyor. Yerel yönetimlerin bu çağrılara yanıt vermesi ve gerekli önlemleri alması, Van Gölü'nün doğal güzelliklerinin korunması için elzem görülüyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem