Van Gölü'nde Trajedi: 10 Yaşındaki Çocuk Boğularak Vefat Etti

Van Gölü'nde Acı Son: 10 Yaşındaki Çocuk Sulara Gömüldü

Van Haberleri 18.07.2024 11:19:00 0
Van Gölü
Tarih: 18.07.2024 11:21 Güncelleme: 18.07.2024 11:29

VAN GÖLÜ'NDE BOĞULMA VAKASI

Ülkemizin en büyük göllerinden olan Van Gölü'nde yine yürek burkan bir olay yaşandı. Bahsi geçen acı olay, Van ili sınırları içerisindeki Tuşba ilçesi, İskele Mahallesi'nde vuku buldu. On yaşındaki F.Ç isimli küçük bir çocuk, ailesiyle birlikte göle serinlemek için geldiği sırada ne yazık ki sularda kayboldu.

OTOPSİ İÇİN HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Göle giren ve nahoş durumu fark eden çevredeki insanlar arasında iyilik peşinde koşan bir vatandaş, çocuğu suda gördükten hemen sonra suya atlayarak onu kıyıya çıkardı. Ancak, bütün çabalara rağmen, 10 yaşındaki F.Ç.'nin olay yerine hızla gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine yanıt vermediği ve hayatını kaybettiğine dair üzücü haber verildi.

AİLE VE YAKINLARI HASTANEYE KOŞTU

F.Ç.'nin cansız bedeni hukuki işlemler ve kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne sevk edildi. Küçük çocuğun vefat haberini alan yakınları büyük bir şok ve üzüntü içerisinde hastaneye akın etti. Bu trajik olay, Van Gölü'nün güzelliklerinin yanı sıra getirdiği tehlikelere dair bir kez daha ciddi bir uyarı niteliği taşıyor.

 

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi