Van Gölü Aktivistleri Talepte Bulundu: DSİ'nin Boş Alanı Halka Açılsın!

Van Gölü'nün korunmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiren Van Gölü Aktivistleri Derneği, Van Gölü yakınlarındaki DSİ alanı halka açılsın talebinde bulundu.

Van Haberleri 8.03.2024 16:55:00 0
Van Gölü Aktivistleri Talepte Bulundu: DSİ
Tarih: 08.03.2024 17:03 Güncelleme: 08.03.2024 17:31

Van Gölü'nün korunması için çalışmalar yapan Van Gölü Aktivistleri Derneği, İpekyolu üzerindeki Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü'nün eski yerinin halkın kullanımına sunulmasını istedi. Bu talep, ortadan kalkacak bir yeşil alanın halka kazandırılmasının önemli olduğuna dair kamuoyu oluşumuna katkı sağlayabilir.

ACİL TOPLANMA YERİ TALEBİ

DSİ'nin eski yerinin bir bölümünün valilik için, bir diğer kısmının ise millet bahçesi olarak planlanması sosyal medya ve kamusal tartışmaları alevlendirdi. Sosyal medya kullanıcıları da o bölgenin acil toplanma yeri olarak ve vatandaşların rahat vakit geçirebileceği dinlenme alanı olarak kullanılması yönünde fikirlerini paylaştı.

VANGÖLÜ AKTİVİSTLERİ DERNEĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Van Gölü kirliliği ve çevre temizliği adına çalışmalar yürüten Van Gölü Aktivistleri Derneği, Van'ın yeşil alan ve toplanma bölgesi ihtiyacına dikkat çekti. Dernek, 2013 yılında yeşil alan ve toplanma yeri olarak belirlenen imar planındaki DSİ'nin eski yerine yeni planlamaların yapıldığını belirtti. Planlara göre, bölgenin bir kısmının millet bahçesi, diğer bölümünün ise valilik binası için kullanılacağından bahsedildi. DSİ'nin Edremit'te yeni bir kompleks inşa ettikten sonra eski yerinin boş kaldığı ve bu alanların gereklilikleri göz önünde bulundurarak halkın kullanımına sunulması gerektiği vurgulandı.

KAMUOYU OLUŞUMU VE ACİL CAĞRI

Van Gölü Aktivistleri Derneği, yapılacak düzenlemelerin halkın ihtiyaçları gözetilerek, deprem gibi acil durumlar için toplanma alanı ve yeşil alan olarak tasarlanmasının önemini vurguladı. Dernek, kamuoyunun konu hakkında bilgilendirilmesi ve gerekli adımların atılması için çağrıda bulundu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ