Genel Başkan Algın, Erciş'te çocukları sevindirdi

Van Haberleri 31.10.2018 16:15:19 0
Genel Başkan Algın, Erciş
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.10.2018 16:15
Diriliş Gençlik Federasyonu tarafından ’Doğu-Batı Kardeşlik Köprüsü’ projesi kapsamında Van’ın Erciş ilçesine bağlı Kırgız Türklerinin yaşadığı Ulupamir Mahallesi İlkokulu ile Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulundaki öğrencilere 800 adet oyuncak dağıtıldı.
Oyuncak dağıtımı için ilçeye gelen Diriliş Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Berivan Algın’a, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kurbani Özdaş da eşlik etti. İlk olarak Latifiye Mahallesi’nde bulunan Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulundaki 400 öğrenciye Kaymakam Mehmetbeyoğlu ile birlikte oyuncak dağıtan Algın, bu çalışmaları ile birlikte çocukların gönlüne girmeyi amaçladıklarını belirtti. Diriliş Gençlik Federasyonu olarak kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla yola çıktıklarını da belirten Algın, “Doğu-Batı Kardeşlik Köprüsü projesi başlattık. Batman, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Manisa, İzmir gibi bugüne kadar yaklaşık 20 ilde oyuncak dağıttık. Van’a geldik. Daha sonra Hatay ve Gaziantep’e gideceğiz. Çocukların mutluluğu bizim için her şeyden daha önemli. Sadece oyuncak değil, bu bir gönül alma projesi. Gittiğimiz okulların eksikliklerini görüp, okul müdürlerimizle birlikte hareket ederek, eksiklerini tamamlıyoruz. Bu projede çok olumlu tepkiler alıyoruz. Zaten çocukların yüzündeki tebessüm en güzel tepkiyi gösteriyor. Onun için biz onların gönlüne girmeye geldik" dedi.
Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ise, Diriliş Gençlik Federasyonu tarafından başlatılan projenin çok önemli olduğunu belirterek, "Memleketin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine güzel hizmetler sunmak, insanların kardeşlik ruhunu tekrar ön plana çıkartmak ve böyle bir amaca hizmet etmesi nedeniyle Diriliş Gençlik Federasyonuna teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Diriliş Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Algın ve beraberindekiler, daha sonra Kırgız Türklerinin yaşadığı Ulupamir Mahallesi’ne giderek buradaki öğrencilere Erciş İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Murat Acar ile birlikte oyuncak dağıttıktan sonra ilçeden ayrıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ