Feridun Irak: Vanspor bulunduğu yeri hak etmiyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Van Ticaret Borsası Eski Başkanı, Vanspor’u 98-99 futbol sezonunda şampiyon yapan ve Süper Lig’e çıkaran Feridun Irak, Vanspor Futbol Kulübü’nde yarın yapılacak olan kongre öncesi değerlendirmelerde bulun

Van Haberleri 14.08.2020 20:47:30 0
Feridun Irak: Vanspor bulunduğu yeri hak etmiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Vanspor Futbol Kulübü’nde yarın yapılacak olan kongre öncesi değerlendirmelerde bulunan Feridun Irak, önemli açıklamalarda bulunarak, başkan adaylarına önerilerde bulundu.
Vanspor’un Van’ın değeri olduğunu belirten Irak, seçilecek olan yönetime başarılar dileyerek, izlemeleri gereken yol haritası hakkında önemli bilgiler paylaştı.

“BU ŞEKİLDE YOL ALINMAZ”
Van’ın ve Vanspor’un bulunduğu yeri hak etmediğini belirten Irak, “Vanspor geçmişte 1. Lig ve şuandaki Süper Lig’de top oynamış bir kulüptür. Dolayısıyla bugün bulunduğu yer Van’ın, Vanspor’un hak ettiği bir yer değil. Yarın yapılacak kongrede birçok kişinin başkanlık için aday olduğunu görüyoruz. Bu arkadaşların Vanspor’u daha yukarılara götürme hedefleri olacaktır. Kongre sürecinden önce yapılan açıklamaları da üzüntüyle karşılıyorum. Birilerini suçlayarak, birilerini kötüleyerek bir yere varılmaz. Bu şekilde yol alınmaz. Yapılması gereken net olarak şudur; Vanspor’a başkan olmak isteyen, çıkar aslanlar gibi ben bu takımı yönetmek istiyorum, başkanlığını yapmak istiyorum ve takım için hedeflerim budur der. Dedikodu yapma yerine bunu yapmalıdır. Bu anlamda yola çıkan arkadaşlarımızı görüyorum. Kulüp kongrelerinde usul şudur; başkan adayı listesini yapar, bütçesini oluşturur, hedeflerini belirler, kongre günü delegelerin önüne çıkar kendini, yapmak istediklerini anlatır. Sonra takdir delegelerindir. Kime teveccüh gösterirlerse o arkadaşımız kulübün başına gelir, bizde kendilerine başarı dileriz” dedi. 

“EL ELE VEREREK VANSPOR’U BUGÜNKÜ STATÜDE SÜPER LİG’E ÇIKARMAYI BAŞARDIK”
98-99 yılında Vanspor’a başkanlık yaptığını ve Vanspor’u o dönem şampiyon yaparak Süper Lig’e çıkardıklarını belirten Irak, “Benim başkanlık yaptığım dönem çok gerilerde kaldı. 98-99 futbol sezonunda ben Vanspor’a başkanlık yaptım. O zamanki yönetim kurulu üyelerimle, teknik heyetimle, futbolcularımla ve hepsinden önemlisi de candan, cefakâr, fedakâr taraftarlarımızla el ele vererek Vanspor’u bugünkü statüde Süper Lig’e çıkarmayı başardık. Benim o günden sonra Vanspor’la ilgili herhangi bir girişimim, talebim olmadı, olmamıştır. Bunu yapmaya gönüllü arkadaşlarımız vardır. Bunlara başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“TESİSLER GERÇEKTEN O GÜNLE KIYASLAMAYACAK KADAR GÜZEL VE DÜZGÜNDÜR”
Vanspor tesisleri hakkında da açıklamalarda bulunan Irak, “Ben Vanspor’a başkanlık yaptığım süreçte, yani Süper Lig’e çıktığımız süreçte bizim tesislerimiz bugünkü tesislerden çok çok daha gerilerdeydi. Bugün Vanspor için belediyenin tahsis ettiği tesisler gerçekten o günle kıyaslamayacak kadar güzel ve düzgün tesislerdir. Bu bakımdan yönetime gelecek olan arkadaşları şanslı görüyorum. O günleri hatırlayanlar bilirler. Çevik Kuvvet’in binasının arkasında küçücük bir tesiste Vanspor’u bugünkü Süper Lig’e taşıdık. Dolayısıyla tesis açısından bir sıkıntının olduğunu zannetmiyorum” diye konuştu.  

“BAZI ARKADAŞLARIN ÇOĞU DA DEVE KUŞU MİSALİNE BENZEMEKTEDİR “
Vanspor’a başkan adayı olanlara seslenen Irak, “Ben ne Servet Beyi, nede diğer arkadaşları incitmek, küstürmek, eleştirmek veya gökyüzüne çıkarmak maksadıyla konuşmuyorum. Ben şunu söylüyorum; ister Servet Bey olsun ister diğer arkadaşlar olsun. Şunu dikkate almamız gerekiyor. Vanspor belediyenin yönetimindeyken her yönetime gelen belediye başkanı dileyen olursa, isteyen olursa biz Vanspor’u devretmeye hazırız diyorlardı. Geçmiş yıllarda yine böyle bir çağrı üzerine Servet Bey talip olmuş, takımı almış ve başarılı da olmuştur. Sonuçta 3. Lig’de aldığı takımı 2. Lig’e çıkarmıştır. Servet Beyin bu hakkını vermek lazım. Servet Beyden daha ileriye takımı götüreceğiz diyen arkadaşlara da saygı göstermeliyiz. Bazı arkadaşların çoğu da deve kuşu misaline benzemektedir. Deve kuşuna uç dediklerinde ben deveyim der, yük taşı denildiğinde ise bu defada ben kuşum der” dedi.

“FUTBOL KULÜPLERİNİN BAŞARILI OLMASI BİRÇOK KRİTERİN BİR ARAYA GELMESİYLE MÜMKÜNDÜR”
Vanspor’un bu kentin değeri olduğunu belirten Irak, “Geçmişte birçok takım Vanspor sayesinde bu ile geldi. Futbol Kulüplerinin başarılı olması birçok kriterin bir araya gelmesiyle mümkündür. Tek başına iyi bir yönetim kurulur ama yetmez. Tek başına para, teknik heyet yetmez. Çok iyi bir takım kurulur ama yetmez. Vanspor’da yönetime gelecek olan arkadaşlar bu kriterlerden en az yarısından fazlasını bir araya getirmelidir. Vanspor’un çok güzel bir şansı var. Hiç kimseye nasip olmayan bir taraftar kitlesi var. Bunun üzerine kendileri ekleyecekler. İyi bir yönetim anlayışını ekleyecekler. Mutlaka işi bilen iyi bir teknik heyeti iş başına getirecekler. El ele vererek olabildiğince isabetli transferler yapmaya çalışacaklar. Bunları bir araya getirirlerse mutlaka ve mutlaka başarılı olurlar. Kongrelerin geç yapılmasının mutlaka bir karşılığı, bir bedeli olur. Futbolda her şey mutlaka zamanında yapılmalıdır. Transferler, kamplar, hazırlıkların tamamı zamanında yapılmalıdır. Gecikmenin faturası çok ağır olur. Takımı almaya aday olan arkadaşlara başarılar diliyorum. Seçilecek arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: