Tarih: 19.09.2019 19:42

Faruk Alpaslan, 'Kooperatif olarak küçük esnafa can simidi oluyoruz'

Facebook Twitter Linked-in

Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan beraberindeki Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç ve üyeleriyle birlikte Ahilik Haftası kapsamında gazetemizi ziyaret ederek, imtiyaz sahibi Erdal Perihan ve Yazı İşleri Müdürü İkram Kali ile görüştü.

AHİLİK HAFTASININ YIL BOYUNCA KUTLANMASI GEREKİYOR

Ahilik Haftasının yıl boyunca kutlanması gerektiğini söyleyen Alpaslan, "Vansesi Gazetesi Van'ın ve bölgenin en eski gazetesidir. Vansesi Gazetesi gerçek anlamda insanları doğru ve çok iyi bilgilendiriyor. Ahilik Haftası kapsamında ilimizin ve bölgemizin önemli gazetelerinden Vansesi'ni ziyaret ettik. Bütün esnaflarımızın ahilik haftasını kutluyorum. Ahilik Haftası yıl boyunca kutlanması gerekiyor. Ahi Evren Hazretlerinin bize öğretmiş olduğu ilkeler dürüstlük, mertlik ve paylaşımın yanı sıra ülke ekonomisine katkı sunan esnaflarımız çok önemlidir" dedi.

İLÇELERİMİZE DE KREDİ VERİYORUZ

Van'ın ilçe esnaflarına da kredi verdiklerini söyleyen Alpaslan, "2014 yılında esnaflarımız için kurmuş olduğumuz Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nde 2015 yılında 70 milyon kredi verdik. Sadece bu ay içerisinde esnaflarımıza 8 buçuk milyon kredi desteğinde bulunduk. Esnaflarımızın ödeme koşullarını, ödeyebilecekleri şekilde ayarlıyoruz. Esnaflarımızın sıkıntılarını bir nebze olsun giderebilmek için her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Geri dönüşler gayet iyi durumdadır. Esnalarımız aldıkları kredileri zamanında ödüyor. Şuanda biz 7'nci gruptan 3'üncü gruba kadar yükseldik. Grup yükselmemizin nedeni kredi limitimizin verebilirliliği açısından önemlidir. Biz 7'inci gruptayken üst limit 75 bin lira kredi verebiliyorduk ama 1 ve 2'nci gruplar 200 bin lira veriyor. 3'üncü grup ise 150 bin lira verebiliyor. Biz şuan 150 bir lira kredi verebilme yetkisine sahibiz. Küçük esnafa can simidi olacak 150 bin lira krediyi çok önemli buluyoruz. Yıllık faiz oranlarını devlet belirliyor. Daha önce binde 5'ken şuan binde 8'e yükseldi. Krediyi sadece esnaf ve sanatkarlar çekebilir. Küçük esnaf için yaratılmış çok büyük bir imkandır. 4 yıl 48 ay süreyle esnaflarımız kredi alabiliyor. İşyeri edindirme kredisini 500 bin liraya kadar verebiliyoruz. Bunun yanı sıra Büyükşehir olduğumuz için ilçelerimizi de kredi veriyoruz. Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak her zaman esnaflarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gazetemize nazik ziyaretlerinden dolayı Erdal Perihan ve İkram Kali, Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç ve üyelerine teşekkür ederek başarılar diledi.

Kaynak: Vansesi Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —