Evladı dağa kaçırılan anne bir bayrama daha gözü yaşlı girdi

Evladı terör örgütü PKK tarafından elleri bağlanarak kaçırılan Vanlı anne Nazlı Sancar, bir bayrama daha gözü yaşlı girdi.

Van Haberleri 13.05.2021 12:45:20 0
Evladı dağa kaçırılan anne bir bayrama daha gözü yaşlı girdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.05.2021 12:45

Evladı terör örgütü PKK tarafından elleri bağlanarak kaçırılan Vanlı anne Nazlı Sancar, bir bayrama daha gözü yaşlı girdi.

Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır’da başlattığı eylemin ardından Van’daki aileler de HDP il binası önündeki eylemlerini sürdürüyor. Yaklaşık 1,5 yıl önce Diyarbakır’da, ardından Van’da eylemlerini sürdüren Nazlı Sancar (39), yaklaşık 10 yıl önce elleri bağlanarak kaçırılan kızı Şeyma için mücadele veriyor. Lise birinci sınıf öğrencisi Şeyma Sancar, HDP aracılığıyla yaklaşık 10 yıl önce kaçırılmıştı. Şeyma’nın annesi Nazlı Sancar ise bu süre içinde kızını kaçıran terör örgütü PKK’dan almak için mücadele verdi. Kızı ve kaçırılan diğer çocuklar için Diyarbakır’ın ardından Van’da da mücadele başlatan Sancar, bu Ramazan Bayramı’nı da buruk geçiriyor. Kızının kaçırılmadan önce diktiği eşarp oyasına, montuna ve fotoğrafına sarılıp öperek bayramını kutlayan gözü yaşlı anne, evladının bir an önce gelip devlete teslim olmasını istedi.

“Şeyma’nın geldiği gün benim bayramım olacak”

İHA muhabirine konuşan Vanlı anne Nazlı Sancar, kızının elini kolunu bağlayarak dağa kaçırdıklarını anımsattı. Sancar, “Kızım kaçırılırken daha 13 yaşındaydı. Yaklaşık 10 yıldır ve 20 bayramdır kızım Şeyma olmadan bayram geçiriyorum. Bu 10 yıldır bayramlarım ve anneler günüm yok. Şeyma’nın geldiği gün benim bayramım olacak. Kızımın fotoğrafına sarılarak bayramını kutlayacağım. Kendimi kızımın montu ve fotoğrafıyla teselli ediyorum. Nereye gitsem Şeyma’nın eksikliği var. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bu PKK, HDP ne istiyor? Bizim evlatlarımızı bize geri versin. 1.5 yıldır evlatlarımız için mücadele veriyorum ve bu mücadeleme de devam edeceğim. Asla geri adım atmayacağım. Devletimizin gücüyle kızım Şeyma’yı kazanacağım” dedi.

“Onlar senin elinden kalemi alıp silah verdiler”

Kızının gelip devlet güçlerine teslim olmasını isteyen Sancar, “Kızım beni görüyor ve duyuyorsan gel devlet güçlerimize teslim ol. Orası senin yerin değil, gel bu bayrağın altında yaşa. Silahı bırak eline kalem al. Onlar senin elinden kalemi alıp silah verdiler. Onlar sizin beyninizi yıkamışlar, onlar haindirler kızım. Onlar çocuk katilidirler. Gel kızım artık dayanacak gücümüz kalmadı” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza güveniyoruz”

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iftarda bir araya geldiklerini ve kendisinden bir müjde aldıklarını dile getiren Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımız, bütün anne babaların çocuklarının geleceğini söyledi. Bu yüzden çok mutluyuz ve çok umutluyuz. Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza güveniyoruz. Allah’ın izniyle, onların gücüyle evlatlarımız gelecek. Gelip bu bayrağın altında yaşasınlar.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ