Esnafa kepenk kapattıran HDP'ye, anneler kepenk kapattırdı

Dağa kaçırılan çocuklarını istemek için HDP önünde oturma eylemi yapan eylemci anne sayısı her geçen gün artarken, bu güne kadar kepenk kapattıran HDP Diyarbakır’da kendi kepenklerini kapatmak zorunda kaldı.

Van Haberleri 5.09.2019 23:44:14 0
Esnafa kepenk kapattıran HDP'ye, anneler kepenk kapattırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL
    
Diyarbakır'da çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 4'e yükselirken yetkili ve vatandaşlardan çocukları dağa kaçırılan ailelere destek artıyor.

VAN MİLLETVEKİLİ İRFAN KARTAL'DAN ÇOCUKLARI DAĞA KAÇIRILAN ANNELERE DESTEK

Twettir üzerinden açılan #hashtag ile sosyal Medya’dan da destek toplayan ailelere 27.Dönem Ak Parti Van Milletvekili TBMM KİT Komisyon Üyesi İrfan Kartal’dan da destek geldi.
Milletvekili Kartal, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Merkezi hesaplarını etiketleyerek paylaşımda bulundu.

#BirKezOlsunTepkiKoyun

Yapılan paylaşımda, ‘Bir Kez Olsun Tepki Koyun’ 
Çukur eylemleri sırasında, 793 güvenlik görevlisi şehit düştü. 
PKK 314 sivil katletti. 
4 bin ’in üzerinde güvenlik görevlisi ve 2 bin sivil yaralandı. 
PKK 11 şehrimizi yaktı, sokaklara 2 bin 307 hendek ve barikat kurdu.
362 bin ’den fazla çocuk okula gidemedi. 

O gün PKK’ya tepki koymayan akademisyenler, sanatçılar, aydınlar bir kez olsun tepki koyun. DHKP-C iltisaklı Nuriye ile semihe sahip çıktığınız gibi oğlunu terör örgütüne kaptıran annelerin çığlıklarına kulak verin, terör örgütüne tepki koyun. 

Ak Parti döneminden önce ihalesi yapılmasına rağmen kaz dağları üzerinden duyar kasan Şahan Gökbakkar; Acaba hiç PKK’nın kaçırdığı gençler için tepki verdi mi? 

Ormanları yakanların PKK’lı olduğunu duyunca kafalarınızı kuma gömdünüz, hatta PKK’nin yaptığına inanmadınız, Bari PKK tarafından kaçırılan gencecik fidanlara sahip çıkın.” sözlerine yer verildi.

BÜGÜNE KADAR ESNAFA KEPENK KAPATTIRAN HDP, KEPENK KAPATTI
Anne Fevziye Çetinkaya'nın, ardından beraberinde eşi Şahap ve 4 çocuğu ile geldiği merkez Bağlar ilçesindeki HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlattı. Daha sonra çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden baba Ömer T. ile anne Remziye A. da HDP il binası önüne gelerek Fevziye Ç. ve ailesinin oturma eylemine destek verdi. Üç ailenin yaptığı eyleme son olarak yaklaşık 11 ay önce kaçırılan 17 yaşındaki M.B'nin annesi Ayşegül B. de dahil oldu. Çocukları dağa kaçırıldığı için HDP önüne gelerek çocuklarını isteyen ve eylem yapan anne sayısı 8’e yükseldi. Eylemci anne sayısı her geçen gün artarken, bu güne kadar kepenk kapattıran HDP Diyarbakır’da kendi kepenklerini kapatmak zorunda kaldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem