Eski Van Devlet Hastanesi yeri için bir destekte ASKON’dan geldi

İpekyolu İlçesi Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan Eski Van Devlet Hastanesi arsası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından tekrar satışa çıkarıldı. Hastane alanının park yapılması ile ilgili destekler her geçen gün çığ

Van Haberleri 4.12.2019 08:12:06 0
Eski Van Devlet Hastanesi yeri için bir destekte ASKON’dan geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

2018 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yayımlanan ilanda satışa sunulan eski devlet hastanesi arsası kentteki gönüllülerin, STK’ların tepkileri ve yapılan siyasi girişimler sonucu satışı listesinden çıkarılmasının ardından tekrar satış listesine konularak satışa sunuldu.

BETON BLOKLARLA DOLDURMAK KENTE HAKSIZLIKTIR
Kentte birçok kesim tarafından tepki toplayan kararla ilgili Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Van Şube Başkanı Şeref Gültepe’den geldi.

Beton bloklar arasında insanların nefes alabileceği yeşil alanlara ihtiyacı olduğunu ifade eden Gültepe, “Şehrimizin yeşil alanlara ihtiyacı var. Ormanlık, park ve yeşil alan konusunda Van bir çok ilden geri kalmış bir il, elimizde imkan varken, kente nefes aldırabilecek boş arazilerimiz varken, var olan boşluğu betonlarla doldurmak bu kente haksızlıktır. Eski devlet hastane binasının yeri daha önce de siyasi parti ve kurumların çabalarıyla kent parkına dönüştürülecekti, değişen bu karara yetkililerimiz biran önce müdahale etmeli ve arazi vatandaşlarımız için zaman geçirebilecek, nefes alabilecek, gezebilecek bir alan olmalı. Mücadelesi yapılan bu dava da vatandaşlarımızın yanındayız.” diyerek satışa çıkarılmasına tepki gösterdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem