Eski Van Devlet Hastanesi arsası için imza kampanyası 

İpekyolu İlçesi Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan eski devlet hastanesi arsası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından tekrar satışa çıkarılmasının ardından kentteki gönüllüler, yeşil alan olması için imza kampanyası ba

Van Haberleri 3.12.2019 00:11:34 0
Eski Van Devlet Hastanesi arsası için imza kampanyası 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

İpekyolu İlçesi Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan eski devlet hastanesi arsası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından tekrar satışa çıkarılmasının ardından kentteki gönüllüler, yeşil alan olması için imza kampanyası başlattı. 

İpekyolu İlçesi Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan eski devlet hastanesi arsası Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından tekrar satışa çıkarılmasının ardından kentteki gönüllüler, alanın yeşil alan olması için imza kampanyası başlattı. Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya ya çok sayıda vatandaş destek verirken, imza kampanyası chage.org üzerinden imza toplanmaya başlandı.

Van Gölü Aktivistleri tarafından sosyal medyada başlatılan VanaSahipÇık htag ile çok sayıda paylaşım yapıldığı ve TT trend topik olduğunu belirterek şu ifadeler kullanıldı: “Vangölü Aktivistleri öncülüğünde başlatmış olduğumuz çalışmada hastane yerinin yeşil alan olarak halkın kullanımına uygun bir şekilde değerlendirilmesini talep ediyoruz. Kentteki vatandaşlarımızın sesine ses olmak istiyoruz. İlimizde gün geçtikçe betonlaşmanın artması nefes alacak alanların azalması gelecek nesiller adına büyük bir tehlike arz etmektedir” dedi. 

2018 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yayımlanan ilanda satışa sunulan eski devlet hastanesi arsası kentteki gönüllülerin, STK’ların tepkileri ve yapılan siyasi girişimler sonucu satışı listesinden çıkarıldı. Satış listesinden çıkarılan arsa yakın bir tarihte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından yapılan duyuruda tekrar satışa çıkarıldı. Arsanın tekrar satışa çıkarılmasının ardından kentteki gönüllüler sosyal medya üzerinden tepki gösterirken, alanın yeşil alan olması için imza kampanyası başlattı. 
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem