Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okulların açılmasıyla ilgili neler söyledi?

59. ve 60. AK Parti Hükümetlerinde Milli Eğitim Bakanı olarak görev alan aynı zamanda 22. ve 23. Dönem AK Parti Van, 24. Dönem Gaziantep milletvekilliği yapan Hüseyin Çelik, sosyal medyadaki resmi hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Van Haberleri 21.08.2020 01:05:14 0
Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okulların açılmasıyla ilgili neler söyledi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL HABER

Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı görevi yapan aynı zamanda Ak Parti’den Van ve Gaziantep Milletvekilliği yapmış olan Hüseyin Çelik, pandemi sürecinde okulların her türlü tedbirlerin alınması şartıyla açılması gerektiğini belirtti.

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili açıklama yapan Çelik, bütün illerde okulların aynı gün açılıp kapanmasının doğru olmadığını ifade etti.

“TEDBİR ALINMASI ŞARTIYLA OKULLAR AÇILMALI”
Her türlü tedbirin alınması şartıyla okulların açılması gerektiğini söyleyen Çelik, “Ben, her türlü tedbirin alınması şartıyla okulların açılması gerektiğini düşünüyorum. Bütün okullar açılmayacaksa da virüs yoğunluğuna göre karar mahalli otoriteye bırakılabilir. Bu kadar büyük bir ülkede, bütün illerde okulların aynı gün açılıp kapanması ne kadar doğru?” ifadelerini kullandı.

“ONLİNE EĞİTİM DERDE DEVA DEĞİL”
Türkiye’nin her bölgesinin farklı iklim şartlarına sahip olduğunu dile getiren Çelik, “Eylül’de, Mayıs ve Haziran’da Güneydoğu ve Akdeniz illerinde, klimasız sınıflarda eğitimciler ve çocuklar bunalıyor; Doğu Anadolu, Trakya ve kısmen Doğu Karadeniz illerinde ise aksi oluyor. Çocukların uzun süre okuldan ayrı kalması, telafisi imkansız sıkıntılara yol açar. Online eğitim, “hiç yoksa” türünden bir eğitimdir. Yetişkinlerde bile istenen sonucu vermezken çocuklarda derde deva olacağını sanan var mı?” dedi.

“OKULDA OLMAYAN ÖĞRENCİLER EVDE DE DURMUYOR”
Okulda olmayan çocukların evde de durmadıklarını belirten Çelik, salgınla mücadelenin her alanda olması ve alınacak önlemlerle ilgili çocukların eğitilmesi gerektiğini dile getirerek, “Okullar açılırsa ilk bir hafta salgınla mücadele, okulda, çarşıda, sokakta, evde ve okulda salgına karşı alınacak önlemlerle ilgili çocukları eğitelim. Göreceğiz ki, onlar da ebeveynlerini eğitecekler. Okulda olmayan çocukların evde oturduğunu mu sanıyoruz? Okul dışındaki mekanların bulaşma veya bulaştırma açısından okuldan hiç de geri kalmadığını bilmiyor muyuz?” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem